Partidul lui Erdogan a pierdut, dupa 13 ani, majoritatea absoluta in Parlament

De asemenea, partidul kurd HDP (Partidul Democratic al Poporului) a reuşit să treacă pragul de 10% din sufragii stabilit pentru accederea in Parlament, urmand să obţină 74 de mandate, potrivit unor posturi de televiziune din Turcia.

acum 53 luni (8 Jun 2015)

****

Partidul islamo-conservator al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a caştigat alegerile legislative din Turcia, relatează Mediafax.

In ciuda acestei victorii, partidul ar putea pierde, după 13 ani, majoritatea absolută in Parlament, potrivit rezultatelor parţiale publicate de presă.

Invingător in toate alegerile legislative incepand din 2002, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) ar obţine 43,6% din voturi şi 267 de mandate din cele 550 ale Parlamentului turc.

Citește și: Alegeri parlamentare in Turcia

AKP este urmat de Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat) şi Partidul Acţiunii Naţionaliste (MHP, dreapta), care ar obţine 24%, respectiv 17% din voturi, adică 124 şi 85 de mandate.

De asemenea, partidul kurd HDP (Partidul Democratic al Poporului) a reuşit să treacă pragul de 10% din sufragii stabilit pentru accederea in Parlament, urmand să obţină 74 de mandate, potrivit unor posturi de televiziune din Turcia. Femeie, AMENDATĂ pentru că soțul s-a rănit in timp ce o bătea

Pentru a putea amenda Constituţia, Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) trebuie să obţină o supermajoritate in Parlamentul de la Ankara.

Odată cu accederea in Parlament a partidului kurd HDP, planul AKP de modificare a Constituţiei Turciei va fi complicat.

"Ne aşteptăm la un Guvern minoritar şi alegeri anticipate", a declarat pentru Reuters, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul AKP. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro