Partidele s-au inteles pe Codul Fiscal. TVA 20% la anul si 19% din 2017. La ce taxe renunta Guvernul

UPDATE Sulfina Barbu acuză Guvernul că vrea să introducă noi taxe PE ASCUNS UPDATE Luni, PLEN pentru Codul Fiscal UPDATE Teodorovici: Deficitul se reduce la 2% după modificările făcute la Codul Fiscal UPDATE Din trei in trei luni, Guvernul va trebui să dea RAPORTUL in faţa Parlamentului UPDATE 12:23 Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor: TVA va fi 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% din 2017. Cu ce mandat merg partidele la negocieri Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marţi, că la discuţiile tehnice pe tema Codului Fiscal, formaţiunea sa vine "fără mandat", insă in Parlament va vota politic alături de restul coaliţiei, fiind convins că se va ajunge la un acord asupra acestui proiect, in timp ce UDMR susţine reducerea TVA la 19%, dar, in cazul in care nu se va intruni majoritatea pentru această propunere, va accepta şi varianta Guvernului pentru un TVA de 20%.

acum 102 luni (20 Aug 2015)

UPDATE Sulfina Barbu acuză Guvernul că vrea să introducă noi taxe PE ASCUNS

UPDATE Luni, PLEN pentru Codul Fiscal

UPDATE Teodorovici: Deficitul se reduce la 2% după modificările făcute la Codul Fiscal

UPDATE Din trei in trei luni, Guvernul va trebui să dea RAPORTUL in faţa Parlamentului

UPDATE 12:23 Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor: TVA va fi 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% din 2017. Ne-am inţeles cu cei de la guvernare, astfel incat varianta Codului Fiscal negociată azi să fie adoptată in sesiunea extraodinară de săptămana trecută.

UPDATE 12:10 Eugen Nicolicea, UNPR: Am decis de comun acord să facem o serie de amendamente la Codul fiscal. Principalul amendament este acela că vom avea o scădere a TVA in prima treaptă la 20%, intrarea in vigoare o dată cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 și după aceea, de la 1 ianuarie 2017 scăderea va fi la 19%. De asemenea, taxa pe carburanţi va fi eliminată, insă taxa pe stalp va fi modificată, anunţă surse liberale citate de Digi 24.

UPDATE 11:00 PSD, PNL, UNPR, UDMR şi ALDE au ajuns joi, in discuţiile tehnice pe tema noului Cod Fiscal, la un consens asupra reducerii TVA la 20%, urmand să stabilească dacă vor fi păstrate prevederile privind elimianarea altor taxe sau dacă măsurile vor fi amanate, susţin surse politice citate de Mediafax.

***

Reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare se intalnesc, joi, la Palatul Parlamentului pentru o rundă de consultări tehnice pe Codul Fiscal care a fost retrimis la reexaminare de președintele Iohannis. Discuţiile au loc la doar o zi după ce Administraţia Prezidenţială a anuţat că preşedintele Iohannis s-a intalnit, miercuri dimineaţa, cu premierul Ponta şi au avut ca principală temă de discuţii Codul Fiscal şi reducerea TVA.

Din partea PSD, la negocieri vor merge ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi cei doi preşedinţi ai comisiilor... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro