Partida Monseniorului | OPINIE

Nu despre banii de icoane vine vorba aici, ci de chipurile cio-plite ale salvarilor de parada. Fel de fel de contopisti si bursieri Soros au de treaba. Dumnezeu l-a adus pe lume pe Vladimir la Istanbul, intr-o noap-te de Craciun a anului 1873, ca al cincilea copil al familiei Printului Ioan Ghika, casatorit cu Alexandrina, nascuta Moret de Blaremberg. In 1938, simtind ca poporul sau are nevoie de el, s-a reintors la Bucuresti, unde a continuat sa predice in micuta biserica de langa asezamantul pe care l-a fondat cu maicutele din Salonic.

acum 50 luni (10 Oct 2016)

"Poporul acesta Ma cinsteste cu buzele, dar inima lor este departe de Mine." Evanghelie dupa Matei, 15, 8)

E plin de salvationisti. Tehnocratia e o moda, cum salvationismul de tip Che Guevara - o fereastra de oportunitate. Niste baieti cu acces la butoanele sistemului au scos din palarie o serie de formatiuni numai bune de aruncat pe piata, ca fiind noi. Unele sunt nationaliste, altele hipsteresti, doar, doar baietii cu urme de chipiu pe ceafa mai fraieresc o data romanii. Pun pe masa electorala a roma-nilor gogosi, sub forma de partide.

Ideea cu partide de laborator si miscari salvationiste nu e noua.

Cum se scot la noi moastele sau cum se merge la Prislop la saracul Arsenie Boca? Nu cred ca el isi dorea acest imens pe-lerinaj.

Stim din publicitate ca nu se vand produse, ci imaginea lor. Nu despre banii de icoane vine vorba aici, ci de chipurile cio-plite ale salvarilor de parada. Pe strada e un iures de nedescris. Fel de fel de contopisti si bursieri Soros au de treaba. Chipurile, ne salveaza cu Clotilde si alti carnati si carnatarese. Nu conteaza ca ele sunt nimeni, ocari ale lui Dumnezeu, dar ele joaca un rol, intr-un film facut de altii. "Poporul acesta Ma cinsteste cu buzele, dar inima lor este departe de Mine." Ei nu au salvat nici scorbura de viermii inelari, dar joaca pe scena marele rol al salvarii. Dar, pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa fiu salvat de niste derbedei cu stipendie prin oficine...

Presa a uitat sa mentioneze ca intr-o singura zi au murit doi salvatori adevarati.

Asa mi-am adus aminte de cel declarat de Vatican "martir pentru credinta": Monse-niorul Ghika. Doar canonizarea a facut ca romanii sa-l descopere ca model pentru o zi. El nu reprezinta un model de salvare? Dumnezeu l-a adus pe lume pe Vladimir la Istanbul, intr-o noap-te de Craciun a anului 1873, ca al cincilea copil al familiei Printului Ioan Ghika, casatorit cu Alexandrina, nascuta Moret de Blaremberg. Nu au mai supr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro