Participantii la Maratonul International AROBS trimit copiii saraci la scoala

O cauza nobila "De aceasta data, invitam oamenii sa alerge pentru educatia celor 120 de copii vulnerabili, sustinuti de United Way Romania, prin programele pe care le deruleaza in Cluj-Napoca. Fundatia United Way Romania sustine dreptul copiilor dezavantajati la educatie de calitate, indiferent de conditiile de acasa, si le ofera acestora sansa de a-si modela viitorul si schimba vietile", a spus Daniela Temelie, reprezentanta in Cluj a United Way.

acum 97 luni (23 Mar 2016)

Organizatorii Maratonului International AROBS Cluj-Napoca (MIACN) dedica cea de a VI-a editie a evenimentului educatiei copiilor din familii defavorizate. Ei au lansat o campanie de strangere de fonduri pentru achizitionarea a 120 de pachete scolare. Participantii si fanii competitiei pot sa sustina copiii in incercarea lor de a termina cu bine propriul lor "maraton" printr-o donatie, pe galantom.ro, sau daca le ofera o carte.

Asigurarea pachetelor educationale este o componenta a programului de educatie dezvoltat de United Way Romania pentru 120 de copii vulnerabili din Cluj-Napoca, menit sa le creasca performantele scolare. Un astfel de pachet include rechizite, materiale educative - atlase, enciclopedii, jocuri educative - si echipamente sportive, si valoreaza aproximativ 300 de lei pentru un copil, potrivit SportinCluj.ro.

O cauza nobila

"De aceasta data, invitam oamenii sa alerge pentru educatia celor 120 de copii vulnerabili, sustinuti de United Way Romania, prin programele pe care le deruleaza in Cluj-Napoca. Din acest motiv, speram sa ni se alature toti alergatorii, dar si cei care inteleg ca, fara sprijinul nostru, drumul copiilor defavorizati se poate opri la groapa de gunoi sau in saracie. O donatie pentru aceasta cauza inseamna o investitie in viitor, de aceea, trebuie sa ne implicam cu totii", a spus Horatiu Morar, directorul Maratonului International AROBS Cluj-Napoca. In acest sens, ei isi pot crea propria pagina pe galantom.ro, acolo unde pot promova actiunea si cere sustinatorilor sa ii sprijine in strangerea de fonduri pentru kit-urile educative. Ei trebuie sa depaseasca limite care nu depind de ei, cum ar fi parinti absenti sau cu un nivel de educatie scazut, care nu ii pot ajuta la teme, un mediu neadecvat invatarii, lipsa hainelor si a rechizitelor necesare, o alimentatie deficitara si, nu in ultimul rand, asteptarile scazute ale celorlalti. Fundatia United Way Romania sustine dreptul copiilor dezavantajati la educatie... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro