Parteneriat istoric intre BMW, Audi si Mercedes. Achizitie de miliarde de euro de la Nokia

BMW, Audi, marca premium a celor de la Volkswagen, dar și compania mamă a lui Mercedes, Daimler, au cumpărat serviciul "Here Maps", de dezvoltare a hărților rutiere, de la Nokia, intr-o tranzacție care se ridică la 2,8 miliarde euro și care va fi finalizată in primul trimestru al anului 2016, potrivit Business Insider.

acum 90 luni (3 Aug 2015)

Producătorii auto germani BMW, Audi și Mercedes s-au aliat in vederea celei mai importante tranzacții de pe piața auto din 2015.

BMW, Audi, marca premium a celor de la Volkswagen, dar și compania mamă a lui Mercedes, Daimler, au cumpărat serviciul "Here Maps", de dezvoltare a hărților rutiere, de la Nokia, intr-o tranzacție care se ridică la 2,8 miliarde euro și care va fi finalizată in primul trimestru al anului 2016, potrivit Business Insider. Prin achiziția comună a HERE Maps, vrem să asigurăm independența serviciului centralizat pentru toți producătorii de atuomobile, furnizorii și clienții din alte industrii", a spus CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche.

Cei trei producători au achiziționat serviciul, in incercarea de a dezvolta astfel diverse versiuni de hărți auto care să rivalizeze cu cele anunțate de Google.

Citește și Clarkson, Hammond și May, plătiți regește de către Amazon. Salarii uriașe pentru vedetele Top Gear

Scopul celor trei a fost de a-și asigura astfel o prezență pe acest segment de piață, in continuă creștere, dar și pentru a dezvolta la costuri reduse hărți auto pentru viitoarele lor modele autonome.

Cu toate că tranzacția va fi finalizată la un preț mai mic decat cel cerut de producătorul finlandez, cei trei producători auto s-au angajat să lase să funcționeze independent noua lor achiziție, fără a interveni peste conducerea companiei. Google este foarte aproape de lansa un astfel de automobil, cu toate că nu este exclus ca gigantul din IT să dezvolte astfel de mașini in colaborare cu producătorii auto. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro