Parlamentul voteaza conducerea TVR

Parlamentul voteaza conducerea TVR

UPDATE Plenul reunit al Parlamentului va vota, miercuri dimineata, o noua propunere de director-general al TVR, dupa ce actualul candidat, George Orbean, a fost respins de senatori si deputati. Am pornit de la principiul ca avem o televiziune cu o datorie de 170 de milioane la sfarsitul unei perioade de interimat de sapte luni de zile, dupa inca o perioada de interimat acum doi ani de zile.

acum 44 luni (29 Mar 2016)

UPDATE Plenul reunit al Parlamentului va vota, miercuri dimineata, o noua propunere de director-general al TVR, dupa ce actualul candidat, George Orbean, a fost respins de senatori si deputati. Consiliul de Administratie al TVR se va reuni, de la ora 08.00, sa faca o noua propunere. Comisiile reunite de cultura si mass-media din Parlament vor audia candidatul la ora 09.00, dupa care la 10.30 plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor se va reuni sa voteze secret, cu bile, noua propunere. UPDATE "Ma asteptam la ce s-a intamplat azi avand in vedere modul in care a decurs toata procedura, inca de la nominalizare si pana in ziua de astazi. Duceau la concluzia ca este un razboi pe viata si pe moarte pentru TVR", a declarat pentru "Adevarul" George Orbean. Propunerea CA al SRTv a comentat si situatia in care ar ajunge sa fie in urma unui nou vot in CA al SRTv propunerea acestei institutii pentru preluarea functiei de presedinte-director gneral. Am pornit de la principiul ca avem o televiziune cu o datorie de 170 de milioane la sfarsitul unei perioade de interimat de sapte luni de zile, dupa inca o perioada de interimat acum doi ani de zile. Eu cred ca e o scena dintr-un film de comedie. Cred ca pentru binele televiziunii si pentru ideea de bun simt ar trebui sa se gaseasca o formula negociata de dinainte. Dincolo de luptele pe viata si pe moarte urmeaza un detaliu: rezolvarea problemei de la TVR care e mult mai complicata decat pare.", a adaugat Orbean.

UPDATE Plenul reunit al celor doua camere a respins, marti, propunerea Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane, George Orbean, pentru functia de presedinte-director general al SRTv cu 185 voturi "pentru" si 206 "impotriva".

UPDATE Un numar considerabil de la toate partidele politice au absentat de la votul secret cu bile.

UPDATE Tariceanu a oprit cateva minute sedinta pentru ca un cameraman nu ar fi fost la locul destinat presei, ci mult ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro