Parlamentul pregateste Legea alaptarii in spatiile publice. Ce amenzi sunt prevazute pentru discriminarea mamelor

Parlamentul pregateste Legea alaptarii in spatiile publice. Ce amenzi sunt prevazute pentru discriminarea mamelor

"Prezenta lege stabileste unele masuri privind prevenirea discriminarii mamelor care alapteaza precum si combaterea incalcarii dreptului la hrana al copiilor", este precizat in proiectul de lege inregistrat la Senat si semnat de 17 deputati si senatori din PNL, USR si PSD.

acum 32 luni (11 Nov 2017)

"Prezenta lege stabileste unele masuri privind prevenirea discriminarii mamelor care alapteaza precum si combaterea incalcarii dreptului la hrana al copiilor", este precizat in proiectul de lege inregistrat la Senat si semnat de 17 deputati si senatori din PNL, USR si PSD. Desi un astfel de comportament este in mod clar discriminatoriu, iar legea permite alaptarea in spatii publice, cadrul legislative actual nu sanctioneaza aceste reactii disciminatorii si nu le proteajeaza pe mamele care isi alateaza copiii", explica deputatul PNL, Ovidiu Raetchi, in expunerea de motive.

Potrivit initiativei legislative, constituie contraventie si se sanctioneaza faptele savarsite in oricare din urmatoarele forme: "a) evacuarea dintr-un spatiu public a unei mame care are dreptul de a se afla in acel spatiu si care alapteaza un copil de pana la 24 de luni; c) refuzul furnizarii de servicii unei persoane pentru ca alapteaza un copil de pana la 24 de luni, in conditiile in care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv".

Amenzi de pana la 2.000 de lei

In cazul in care s-ar s-ar intampla una din situatiile mentionate anterior, sanctiuniile ar fi amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei pentru persoanele fizice sau amenda cuprinsa intre 1.000 si 2000 de lei pentru persoanele juridice. Peridiocitatea alaptarii zilnice a unui copil mic, precum si durata zilnica nu permit hranirea exclusive acasa, iar o astfel de abordare reprezinta un abuz si o discrimare si ar izola social si profesional mama", se mai arata in expunerea de motive. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro