Parlamentul, o butelie fisurata care nu poate fi scapata din ochi

In aceste conditii, monitorizarea derapajelor comise de cei pe care noi i-am ales este obositoare, caci aproape nu exista zi in care parlamentarii sa nu incerce sa forteze legile actuale pentru a le mula pe interesele lor de clan. Senatul ne-a transmis din nou, prin decizia de luni, dupa ce in februarie a sarit in apararea Antenelor in chestiunea evacuarii din sediul preluat de stat, ca unii cetateni sunt mai privilegiati decat altii doar pentru ca au, temporar, puterea de a schimba legile dupa hatarul propriu.

acum 51 luni (1 Mar 2016)

Tot mai multi dintre oamenii cu care discut imi spun ca s-au saturat sa urmareasca viata politica romaneasca, deoarece pur si simplu nu-i mai intereseaza ce decizii aberante adopta parlamentarii. Prefera, imi explica, sa priveasca un film sau un canal de televiziune cu documentare despre natura decat un buletin de stiri. Nici macar comedia politica nu mai are priza la public, tocmai pentru ca majoritatea dintre noi nu vor sa fie instiintati nici macar printr-o gluma de nenorocirile votate de senatori si deputati.

Desi prin solutia lor contribuie, de fapt, la degradarea, daca mai este posibil, a clasei politice romanesti, optiunea este intr-o oarecare masura de inteles. Parlamentul actual este mai periculos decat o butelie fisurata pe care trebuie sa o supraveghezi non-stop, pana reusesti sa o schimbi, pentru ca altfel risti sa explodeze in orice moment. In aceste conditii, monitorizarea derapajelor comise de cei pe care noi i-am ales este obositoare, caci aproape nu exista zi in care parlamentarii sa nu incerce sa forteze legile actuale pentru a le mula pe interesele lor de clan.

Iata, nu mai departe de luni, Senatul a adoptat o modificare a legii privind finantarea partidelor, astfel incat conturile formatiunilor politice sa nu poata fi executate in perioada campaniilor electorale. 54 de milioane de lei este valoarea datoriilor pe care partidele romanesti le-au adunat din campaniile electorale anterioare, potrivit unui studiu al Institutului de Politici Publice. PSD, PNL si fostul PDL au incheiat fiecare an, din 2012 incoace, cu restante de minimum 10 milioane de lei. Social democratii si liberalii au acumulat datorii de peste 25 de milioane de lei fiecare. Ceea ce au facut senatorii e ca si cum fiecare roman ar vota sa nu mai plateasca ratele la banci timp de trei luni pe an, cat e perioada concediilor, fara nici o penalizare ori alta consecinta.

Senatul ne-a transmis din nou, prin decizia de luni, dupa ce in februarie a sarit in aparare... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro