Parlamentul Marii Britanii a dezbatut aplicarea unei interdictii de calatorie pentru Donald Trump

Parlamentul Marii Britanii a dezbatut aplicarea unei interdictii de calatorie pentru Donald Trump

Parlamentarii britanici au dezbatut aceasta masura dupa ce o petitie populara pentru aplicarea statutului de "persona non-grata" in Marea Britanie pentru Donald Trump a strans peste 500.000 de semnaturi. Cu putin timp inaintea organizarii primelor etape ale alegerii candidatului republican pentru prezidentialele din acest an, Donald Trump este favorit la obtinerea candidaturii, avand o medie a procentajelor din sondaje de 37,2% conform Huffpost Pollster - care monitorizeaza majoritatea sondajelor semnificative legate de alegerile prezidentiale - cu un avans de 18 procente in fata lui Ted Cruz.

acum 60 luni (19 Jan 2016)

Parlamentarii britanici au dezbatut aceasta masura dupa ce o petitie populara pentru aplicarea statutului de "persona non-grata" in Marea Britanie pentru Donald Trump a strans peste 500.000 de semnaturi. Trump a propus recent inchiderea granitelor Statelor Unite pentru persoanele de religie musulmana, ca solutie la problemele imigratiei masive a persoanelor din Orientul Mijlociu si a terorismului islamic. Propunerea nu este prima cu tenta islamofoba facuta de Trump, care a mai declarat ca ar fi de acord cu instaurarea unei baze de date speciale in care sa fie inregistrati toti rezidentii musulmani din Statele Unite, in scopul monitorizarii mai atente a acestora. In acelasi timp, alti opozanti ai masurii au argumentat ca aplicarea ei l-ar putea transforma pe Trump intr-o figura martirica in Statele Unite, generand simpatie inainte alegerilor primare pentru candidatul republican la prezidentiale.

Parlamentarul laburist Jack Dromey, unul dintre sustinatorii masurii, a fost destul de direct in portretizarea miliardarului: "Eu cred ca Donald Trump ar trebui interzis pe o raza de 1.000 de mile in jurul tarmurilor britanice... Este pentru prima data cand legislativul britanic a tinut o dezbatere speciala privind aplicarea masurii in cazul unei singure persoane, insa reuniunea de luni a avut mai mult un rol consultativ; Secretarul de Interne al Marii Britanii, Theresa May, are dreptul de a aplica masura si fara avizul parlamentarilor britanici, in cazul in care considera ca o eventuala prezenta a lui Trump in Regatul Unit ar putea fi "nefavorabila binelui public". Cu putin timp inaintea organizarii primelor etape ale alegerii candidatului republican pentru prezidentialele din acest an, Donald Trump este favorit la obtinerea candidaturii, avand o medie a procentajelor din sondaje de 37,2% conform Huffpost Pollster - care monitorizeaza majoritatea sondajelor semnificative legate de alegerile prezidentiale - cu un avans de 18 procente in fata lui Ted Cruz. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro