Parlamentul European solicita reintroducerea vizelor pentru cetatenii americani

Parlamentul European solicita reintroducerea vizelor pentru cetatenii americani

Conform principiului reciprocitatii, daca o tara terta nu elimina obligativitatea vizelor intr-un termen de 24 de luni de la notificarea existentei situatiei de ne-reciprocitate, Comisia Europeana trebuie sa adopte un "act delegate" - asupra caruia atat Parlamentul European, cat si Consiliul European pot emite obiectii - prin care sa suspende pentru 12 luni regimul fara vize oferit cetatenilor statului care nu actioneaza conform acestui principiu al reciprocitatii.

acum 69 luni (2 Mar 2017)

Rezolutia, pregatita de Comisia pentru Libertati Civile a Parlamentului European, cere executivului comunitar sa adopte masurile legale necesare intr-un termen de doua luni.

Conform principiului reciprocitatii, daca o tara terta nu elimina obligativitatea vizelor intr-un termen de 24 de luni de la notificarea existentei situatiei de ne-reciprocitate, Comisia Europeana trebuie sa adopte un "act delegate" - asupra caruia atat Parlamentul European, cat si Consiliul European pot emite obiectii - prin care sa suspende pentru 12 luni regimul fara vize oferit cetatenilor statului care nu actioneaza conform acestui principiu al reciprocitatii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro