Parlamentul European baga bani in conturile CFR Calatori: Permise de tren gratuite pentru tineri din UE

In Romania ar putea veni cu trenul zeci de mii de tineri din UE, care ar impulsiona industria turistica, insa doar daca brandul de tara va fi promovat corespunzator. Consens politic la Strasbourg Initiativa parlamentarilor europeni vine in contextul in care forul legislativ de la Strasbourg vrea sa promoveze un transport ecologic, cu emisii de gaze reduse, si, de asemenea, sa ajute tinerii sa calatoreasca, sa socializeze si sa cunoasca Europa.

acum 41 luni (7 Oct 2016)

In Romania ar putea veni cu trenul zeci de mii de tineri din UE, care ar impulsiona industria turistica, insa doar daca brandul de tara va fi promovat corespunzator.

In Parlamentul European se pregateste un mega-cadou pentru tinerii din spatiul comunitar: la implinirea varstei de 18 ani ei ar urma sa primeasca gratuit un permis Interrail, cu care vor putea calatori cu trenul in toate tarile UE.

Propunerea, lansata de seful grupului parlamentar al PPE, Manfred Weber, a fost imediat sustinuta si de socialistii europeni, si de comisarul european pentru Transport, poloneza Violeta Bulc.

Daca aceasta initiativa va parcurge toate etapele si va capata putere de lege, ea ar putea sa alimenteze serios conturile CFR Calatori, pentru ca permisele respective vor fi decontate de la Bruxelles. El priveste insa cu rezerve impactul pe care l-ar putea avea o asemenea propunere, odata devenita act normativ comunitar, asupra bugetului societatii pe care o conduce: "Depinde cat de atractiva este Romania, ce putem sa le aratam tinerilor europeni".

Si presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, recunoaste ca orice facilitate de transport ajuta turismul, dar nu se fereste sa-si exprime unele rezerve.

Consens politic la Strasbourg

Initiativa parlamentarilor europeni vine in contextul in care forul legislativ de la Strasbourg vrea sa promoveze un transport ecologic, cu emisii de gaze reduse, si, de asemenea, sa ajute tinerii sa calatoreasca, sa socializeze si sa cunoasca Europa.

In cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European, Violeta Bulc a sustinut propunerea, ba chiar a apreciat-o ca fiind "o idee excelenta", spunand ca "aceasta schema ar putea deveni intermodala si s-ar putea extinde si in afara Interrail". "Poate fi atractiv sa avem o asa-zisa loterie la care sa castige bilete un numar semnificativ de oameni, pentru a putea calatori in Europa", a adaugat comisarul european.

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro