Parlamentul European a primit cererea de inceperea urmaririi penale a lui Dan Nica, ultimul cu imunitate din dosarul "Microsoft"

Parlamentul European a primit cererea de inceperea urmaririi penale a lui Dan Nica, ultimul cu imunitate din dosarul

In perioada aprilie - noiembrie 2004, Nica ar fi pretins si primit o parte din suma de circa 20 milioane de dolari virata de Fujitsu Siemens Computers in contul unor societati de tip off - shore cu titlu de consultanta si asistenta tehnica aferenta contractului incheiat cu Guvernul Romaniei.

acum 76 luni (24 Nov 2014)

Cererea transmisa de Ministerul Justitiei va fi trimisa catre Comisia Juridica care va lua in discutie cazul Nica, insa decizia finala va fi luata de plenul Legislativului European. "Nica nu este pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Comisiei Juridice a Parlamentului European care va avea loc pe 1 - 2 decembrie", a declarat europarlamentarul PPE, Siegfried Muresan.

Procurorii anticoruptie au cerut ridicarea imunitatii lui Nica de mai mult de doua luni, dar Ministerul de Justitie a trimis solicitarea abia acum catre PE.

Fostul ministru al Comunicatiilor este singurul inculpat din dosarul "Microsoft" care inca se ascunde in spatele imunitatii, dupa ce Senatul Romaniei a avizat favorabil cererea de incepere a urmaririi pe numele Ecaterinei Andronescu si a lui Serban Mihailescu.

"Fostul ministru Dan Nica a fost citat telefonic la DNA pe 30 iulie de catre procurorul de caz.

Dan Nica ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers si Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora. In perioada aprilie - noiembrie 2004, Nica ar fi pretins si primit o parte din suma de circa 20 milioane de dolari virata de Fujitsu Siemens Computers in contul unor societati de tip off - shore cu titlu de consultanta si asistenta tehnica aferenta contractului incheiat cu Guvernul Romaniei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro