Parlamentul, divizat: fumatorii si nefumatorii se cearta pe legea interzicerii fumatului in locuri publice

Parlamentul, divizat: fumatorii si nefumatorii se cearta pe legea interzicerii fumatului in locuri publice

Senatoarea PC Cristiana Anghel, care s-a opus acestei legi, a tinut sa le transmita un mesaj colegilor sai care au votat pentru interzicerea fumatului in spatiile publice. Cum holurile Parlamentului sunt, insa, aglomerate frecvent de alesi care fumeaza fara sa se sinchiseasca de ceilalti, mai multi pesedisti au depus o initiativa legislativa prin care ar urma sa interzica, insa, cu desavarsire fumatul in institutiile publice.

acum 96 luni (18 Mar 2015)

Senatoarea PC Cristiana Anghel, care s-a opus acestei legi, a tinut sa le transmita un mesaj colegilor sai care au votat pentru interzicerea fumatului in spatiile publice.

"Am si eu o intrebare, pentru dragii mei colegii care au votat mizeria asta de lege, pentru ca nu poate sa fie altceva. Ce se vor face daca eu aduc o initiativa legislativa prin care interzic comercializarea bauturii? Ce se fac dragii mei colegi daca eu, din cauza tigarii, fac stare de sevraj si de fiecare data cand e vot in plen, ora aia de vot final, si trebuie sa ma duc sa fumez?", a spus Anghel. Concret, Legea 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun include o prevedere care interzice fumatul in spatii publice inchise.

Legea stabileste si amenzi pentru cei care nu respecta aceste prevederi, cuprinse intre 100 de lei si 500 de lei. Cum holurile Parlamentului sunt, insa, aglomerate frecvent de alesi care fumeaza fara sa se sinchiseasca de ceilalti, mai multi pesedisti au depus o initiativa legislativa prin care ar urma sa interzica, insa, cu desavarsire fumatul in institutiile publice.

Cea mai vehementa dintre ei a fost senatoarea PC, Cristiana Anghel,cunoscuta ca invatatoarea-grevista, care a starnit o razmerita printre senatori, dupa ce le-a amintit colegilor ca primul om din istorie care a interzis fumatul a fost chiar Adolf Hitler, "care voia copii sanatosi pentru front". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro