Parlamentul ancheteaza alegerile prezidentiale din 2009. Basescu: "Si-ar fi permis sa-mi spuna ca-mi garanteaza mandatul? Le umpleam botul de sange!"

UPDATE Concomitent cu demersul initiat de "Adevarul", PSD si ALDE au anuntat infiintarea unei comisii de ancheta. In acest context dominat de suspiciune, se impune ca parlamentarii, atat de la Putere cat si din Opozitie, sa demareze rapid procedurile pentru a infiinta o Comisie de ancheta cu scopul de a inlesni aflarea adevarului, chiar si dupa aproape 8 ani de la eveniment, caci acuzatii de o asemenea gravitate nu se prescriu.

acum 84 luni (12 Apr 2017)

UPDATE Concomitent cu demersul initiat de "Adevarul", PSD si ALDE au anuntat infiintarea unei comisii de ancheta. Totodata, se ofera cadrul necesar pentru a se clarifica daca persoanele prezente la reuniunile la care face referire presa au actionat in interes personal sau in numele institutiilor pe care le reprezentau", se mentioneaza intr-un comunicat de presa semnat de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

De ce e necesara o Comisie de ancheta

Dincolo de posibile interese personale, dezvaluirile lui Dan Andronic - la acea vreme consultant politic in echipa lui Traian Basescu - despre turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2009 sugereaza masluirea competitiei electorale, deci loveste direct in temelia democratiei. In acest context dominat de suspiciune, se impune ca parlamentarii, atat de la Putere cat si din Opozitie, sa demareze rapid procedurile pentru a infiinta o Comisie de ancheta cu scopul de a inlesni aflarea adevarului, chiar si dupa aproape 8 ani de la eveniment, caci acuzatii de o asemenea gravitate nu se prescriu. Asa cum Parlamentul a gasit de cuviinta sa ancheteze modul in care fostul presedinte Traian Basescu si-a cumparat teren agricol la Nana sau maniera in care Guvernul Ciolos a administrat bugetul de stat, cu atat mai mult credem ca se impune o comisie de ancheta cand in joc e votul romanilor. Declaratiile celor implicati- indiferent de functiile pe care le-au ocupat sau le ocupa azi in stat - cu siguranta vor impinge adevarul mai presus de faradelege.

Comisia de control a SRI a anuntat deja ca l-a invitat la audieri pe Dan Andronic, insa asemenea discutii n-ar trebui sa vizeze, strict, doar un serviciu de informatii, cu atat mai mult cu cat George Maior si Florian Coldea, pomeniti si ei in serialul "Noi suntem statul", nu se mai afla in fruntea SRI, deci nu mai sunt supusi controlului Parlamentar. De aceea, o Comsie speciala de ancheta, care are libertate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro