Parlamentarii vor sa doteze Jandarmeria cu arme si substante speciale pentru neutralizarea animalelor

Parlamentarii vor sa doteze Jandarmeria cu arme si substante speciale pentru neutralizarea animalelor

In aceste conditii, modul de actiune al acestora consta de multe ori, in incercarea de a alunga animalele prin producerea unor zgomote puternice, neputandu-se intreprinde masuri concrete pentru evitarea producerii altor situatii asemanatoare ca de exemplu tranchilizarea in vederea relocarii acestora" , se arata in expunerea de motive semnata de 60 de alesi ai PSD, trei ai ALDE si doi ai PNL, al carui principal initiator e senatorul social-democrat Viorel Salan.

acum 69 luni (28 Apr 2017)

"Avand in vedere prevederile legale actuale si mecanismele de semnalare prin Sistemul 112, Jandarmeria Romana este autoritatea care coordoneaza actiunile de interventie in cazul animalelor periculoase. In aceste conditii, modul de actiune al acestora consta de multe ori, in incercarea de a alunga animalele prin producerea unor zgomote puternice, neputandu-se intreprinde masuri concrete pentru evitarea producerii altor situatii asemanatoare ca de exemplu tranchilizarea in vederea relocarii acestora" , se arata in expunerea de motive semnata de 60 de alesi ai PSD, trei ai ALDE si doi ai PNL, al carui principal initiator e senatorul social-democrat Viorel Salan.

Arme, dispozitive, mijloace de protectie

In Legea 550 din 2004 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane va fi adugat un nou articol. "In indeplinirea atributiilor de serviciu, personalul militar al Jadarmeriei Romane este autorizat sa detina si sa foloseasca arme cu tranchilizante, substante tranchilizante, arme cu glont de cauciuc, dispozitive cu ultrasunete sau substante iritante, precum si orice alte mijloace de protectie si de imobilizare pentru:

a) Indepartarea sau imobilizarea animalelor care ameninta viata sau integritatea corporala a persoanelor sau bunurilor acestora;

b) Imobilizarea animalelor a caror viata sau integritate corporala este pusa in percol in urma unei interventii umane.", se arata in proiectul de lege sustinut de zeci de social democrati.

Atentia fata de presa

Asemenea explicatii sunt date si de initiatorii legii, constienti ca uneori autoritatile, din lipsa de resurse, ies cu imaginea "sifonata" dupa interventii precum cea de la Sibiu. "Exista o asteptare din partea cetatenilor pentru cresterea gradului de siguranta in contextul mediatizarii cazurilor in care animalele salbatice de talie mare au atacat oameni sau bunuri ale acestora, punandu-le viata in pericol ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro