Parlamentarii se intorc la munca. Ce provocari ii asteapta pe alesi la inceput de sesiune

Parlamentarii se intorc la munca. Ce provocari ii asteapta pe alesi la inceput de sesiune

Parlamentul incepe activitatea de luni, 2 februarie, cand va avea loc prima sedinta de plen dupa investirea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte. De asemenea, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, i-a atentionat pe alesi cu privire la riscul de supraaglomerare a instantelor si le-a solicitat, de asemenea, un studiu de impact pentru a vedea cate persoane ar putea apela la aceasta procedura.

acum 104 luni (1 Feb 2015)

Parlamentul incepe activitatea de luni, 2 februarie, cand va avea loc prima sedinta de plen dupa investirea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte. Ultima data, parlamentarii s-au intalnit intr-o sedinta de plen pentru adoptarea Legii bugetului de stat pentru 2015. Acum, grupul PSD-UNPR-PC se confrunta cu amenintarile din partea PNL, care intentioneaza sa tranteasca Guvernul Ponta prin motiune de cenzura, dar si cu tentativa lui Mircea Geoana de a forma un nou partid.

De altfel, Geoana a lansat Proiectul Social Democrat, alaturi de Marian Vanghelie si de alti opt alesi PSD, carora li s-au alaturat si independenti, dar si un membru UNPR.

La randul lor, liberalii, care au inscris saptamana trecuta PNL in Registrul Partidelor Politice, sunt decisi sa il inlature pe Victor Ponta de la guvernare.

Codul Electoral, pe repede-inainte

Noul Cod Electoral trebuie adoptat inainte de luna mai a acestui an, adica pana la finalul sesiunii parlamentare, pentru ca prevederile sale sa fie aplicate la alegerile din 2016, asa cum a cerut, de altfel, si presedintele Klaus Iohannis, la consultarile cu partidele parlamentare.

Legea insolventei, o urgenta

Criza francilor elvetieni, care a generat inclusiv proteste in fata Guvernului, i-a determinat pe politicieni sa accelereze lucrarile la propunerea legislativa privind insolventa persoanelor fizice.

De asemenea, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, i-a atentionat pe alesi cu privire la riscul de supraaglomerare a instantelor si le-a solicitat, de asemenea, un studiu de impact pentru a vedea cate persoane ar putea apela la aceasta procedura.

Revizuirea Constitutiei, din nou pe agenda

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta au vorbit despre posibilitatea revizuirii Legii fundamentale chiar de Ziua Constitutiei, anu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro