Parlamentarii isi pot angaja fostii colaboratori, fara a mai fi acuzati de conflict de interese

Citește și: Proiect de lege privind conflictul de interese: Parlamentarii să-și poată angaja la birouri persoanele cu care au lucrat in ultimii cinci ani Patru deputaţi au depus o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat in raporturi de muncă in ultimii cinci ani.

acum 40 luni (8 Mar 2017)

Vicepreşedintele Comisiei privind statutul deputaţilor şi senatorilor, Adriana Săftoiu, a anunțat că a primit aviz favorabil o propunere legislativă care spune că nu reprezintă conflict de interese angajarea la un birou parlamentar a persoanelor care au avut raporturi de muncă, in ultimii cinci ani, cu acel parlamentar.

La inceputul lunii ianuarie 2017, liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ceruse un punct de vedere din partea procurorului general, Augustin Lazăr, in care să se precizeze dacă există sau nu conflict de interese in cazul unor asemenea angajări.

Citește și: Liviu Dragnea a cerut Parchetului să confirme că deputații au voie să-și aducă la cabinetele parlamentare foștii angajaţi - de exemplu șoferii

Codul penal interzice oferirea de foloase patrimoniale de către un funcţionar către rude sau către persoane cu care s-a aflat in raporturi de muncă in ultimii 5 ani. Scrisoarea lui Liviu Dragnea se referă strict la persoanele cu care un parlamentar a avut relaţii comerciale, nu şi a rudelor, avand in vedere că statutul interzice expres aducerea rudelor la cabinete.

Citește și: Proiect de lege privind conflictul de interese: Parlamentarii să-și poată angaja la birouri persoanele cu care au lucrat in ultimii cinci ani

Patru deputaţi au depus o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care prevede că nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care aleşii s-au aflat in raporturi de muncă in ultimii cinci ani.

Deputaţii susţin, in expunerea de motive, că propunerea legislativă pe acest subiect a fost iniţiată "ţinand cont de semnalarea unor neclarităţi cu privire la posibilitatea interpretării reangajării personalului la cabinetele parlamentare ale deputaţilor, in sensul existenţei unui potenţial conflict de interese din pe... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro