Parlamentarii care trebuie sa cada odata cu Ponta
Cu gandul la toti acesti oameni si mereu procupati de respectarea drepturilor fundamentale intr-o democratie, va fi de datoria noastra, a tuturor, sa alcatuim, dupa acest vot pe motiunea de cenzura, un album cu parlamentarii care au obstructionat tragerea la raspundere a Guvernului Ponta pentru fapta grava de a le fi refuzat dreptul de a alege milioanelor de romani plecati afara. Senatorii si deputatii puterii ar fi avut la indemana numeroase precedente la care sa se raporteze pentru a servi, cu ocazia acestei motiuni, interesele romanilor, iar nu pe ale sefilor din PSD, nu pe ale unui premier plagiator si penal, nu pe ale lor personale - de demnitari care, in majoritatea lor, se lacomesc la statutul social de circumstanta pe care il au, la banii negri pe care probabil multi ii invart gratie functiei de senator sau deputat, in fine, la pensiile nesimtite pe care si le pregatesc si la impunitatea pe care o amenajeaza pentru o multitudine de infractiuni de coruptie sau asimilate coruptiei. Victor Ponta fiind prea ocupat cu explicatiile cerute de procurorii DNA pentru banii publici castigati impreuna cu Dan Sova din contractele de la Turceni, pentru falsurile gasite de anchetatori, pentru spalarea de bani si pentru alte "maruntisuri" precum posibile conflicte de interese, a cazut in sarcina Rovanei Plumb sa anunte sec modul in care se vor comporta alesii PSD la motiunea de cenzura de vineri: "Din respect pentru Parlament, PSD va fi prezent in sala, dar nu va vota.
Tema motiunii de cenzura a PNL s-a dovedit a fi una extraordinara. Tocmai de aceea, parlamentarii dispusi sa ignore acest caracter aparte merita intridusi intr-o baza de date speciala, a cetatenilor care si-au sfidat concetatenii. A ignora acest detaliu, fie si din ratiuni de partid, echivaleaza cu o culpa imposibil de ocolit sau justificat.
In ultima clipa si dupa amanari succesive de mai mare jena pentru un partid care cu jumatate de an in urma a dat un presedinte de tara la scor de negandit, PNL a lansat la apa motiunea de cenzura intitulata "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor.
Pentru a fi sigura ca nu exista sincope, decizia puterii a fost aceea ca parlamentarii sa ramana in sala de plen, dar sa nu voteze.
Ceea ce sugereaza ca paranoia innascuta a lui Victor Ponta si a echipei sale nu cunoaste limite - asta pe de o parte, iar trepidatiile penale prin care trece premierul, date fiind anchetele-gigant in care DNA l-au antrenat pe insusi Ponta, ar fi lasat urme in mintea unora dintre alesii PSD - asta pe de alta parte.
Prin urmare, pentru o siguranta lina ca somnul de bebelus proaspat hranit, liderul PSD a sigilat tecile luptatorilor sai colegi de partid si de coalitie. este titlul unei motiuni de cenzura care evoca probleme de fond ce-ar trebui sa-i faca parul-maciuca oricarui cetatean care, privind in jur, spre copii, prietenii si aspiratiile lui, se declara fan al statului de drept;
Motiunea PNL nu a fost nici despre esecul guvernamental in materie de politici de educatie sau sanatate, nici despre incapacitatea Executivului de a aseza economia pe baze sustenabile.
A zugravit o realitate care, temporal, ne intoarce cu decenii in urma, o realitate care, mai recent, de aminteste de Romania lui Ion Iliescu si a mineriadelor, o realitate care pune sub lupa inadecvarea istorica a Cabinetului Ponta, dar si pericolul tangibil pe care il reprezinta faptul de a continua pe o asemenea c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro