Pariu pe bani. Doi mari campioni ai Romaniei renunta la rentele viagere, sperand sa-si recupereze banii la Rio

Pariu pe bani. Doi mari campioni ai Romaniei renunta la rentele viagere, sperand sa-si recupereze banii la Rio

Catalina Ponor, tripla campioana olimpica, de sapte ori campioana europeana si multipla medaliata la Mondiale, primeste in jur de 9.000 de lei lunar, in vreme ce Marian Dragulescu, triplu medaliat olimpic, de 8 ori campion mondial si de 7 ori campion european, incaseaza acum 6.500 de lei pe luna. Astfel, dupa inscrierea in sistemul de control anti-doping WADA, Catalina Ponor (28 de ani) ar urma sa fie eligibila pentru competitii incepand cu data de 12 iulie, iar Marian Dragulescu (35 de ani) din 5 august.

acum 60 luni (11 Feb 2015)

Revenirea in activitate lui Marian Dragulescu (35 ani) si a Catalina Ponor (28 ani) reprezinta si un mare sacrificiu personal facut de cei doi. Concret, Dragulescu si Ponor vor fi nevoiti ca, in momentul in care vor semna un contract cu Federatia Romana de Gimnastica, sa renunte la rentele viagera pe care le primesc din partea statului. Catalina Ponor, tripla campioana olimpica, de sapte ori campioana europeana si multipla medaliata la Mondiale, primeste in jur de 9.000 de lei lunar, in vreme ce Marian Dragulescu, triplu medaliat olimpic, de 8 ori campion mondial si de 7 ori campion european, incaseaza acum 6.500 de lei pe luna. Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a explicat care e procedura: "Amandoi se antreneaza acum din bugete proprii si nu au niciun fel de subventie din partea noastra.

Se pot scoate cu medalii

Din momentul in care vor intra in pregatire centralizata cu lotul national, cei doi vor primi indemnizatia legala acordata de MTS si COSR sportivilor din lotul olimpic. "Daca vor face fata si vor fi reintregati in lotul national, fiecare dintre cei doi vor primi indemnizatia de lot. Care acum este in jur de 1.800 de lei pe luna", a mai dezvaluit Stoica.

Din punct de vedere financiar, pierderile pe care le vor inregistra cei doi sunt insemnate, presupunand ca pana la Rio vor trece cel putin un an pe noua grila de salarizare, dar o medalie la Olimpiada poate indrepta situatia. In 2012, performantele olimpice au fost rasplatite generos in Romania, un aur, spre exemplu, valorand 70.000 de euro, un argint 56.000 de euro si un bronz 42.000 de euro.

Catalina se pregateste in Puerto Rico

In ceea ce priveste asteptarile pe care Adrian Stoica le are de la cei doi mari campioni ai gimnasticii, acestea sunt foarte mari. Acesta a mai adaugat ca, in ceea ce o priveste pe Catalina Ponor, "aceasta se pregateste singura in Puerto Rico, dar dupa un program dat de doamna Bit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro