Parintii sunt socati de situatia de la Scoala 141, unde s-a prabusit tavanul: Puteam vorbi despre zeci de copii morti

Intrebata de ce elevii inca mai invatau acolo daca se cunostea vulnerabilitatea cladirii, aceasta a raspuns: "De ce nu sunati la primarie sa va explice, ca ei au facut expertiza, de ce nu au luat masuri in acest sens". "Am discutat cu toti primarii de sectoare si le-am transmis, chiar daca Primaria Generala nu este implicata direct, sa ne transmita problemele pe care le intampina si, eventual, deficitul financiar pentru rezolvarea unor probleme la scoli, la gradinite, la crese, astfel incat sa putem sustine prin asociere unele tipuri de lucrari.

acum 81 luni (26 May 2017)

Ca urmare, Federatia Asociatiilor de parinti face verificari pentru a stabili cui apartine vina pentru starea de degradare in care se afla scoala. Elevii au fost salvati de la o catastrofa doar prin faptul ca participau, in acea zi, la programul "Saptamana Altfel", care se desfasoara in afara scolii. Daca se intampla sa nu fie «Scoala Altfel» exista riscul sa vorbim despre zeci de copii morti. Spuneam ca banii nu se cheltuie cu chibzuinta, nu se justifica, se castiga lucrarile de amenajare si de reparatie a scolilor in baza unor clientele politice, acea clientela o transmite altei firme si va dati seama ca se subtiaza foarte mult calitatea lucrari. Inspectorat: Niciun elev nu a fost ranit

Tavanul de rigips al unui corp de cladire al Scolii Gimnaziale 141 din Rahova s-a prabusit.

"Din ce am vazut eu, e clar ca acel acoperis a dat semne de oboseala atat timp cat la peretele lateral se vedea ca exista infliltratii cu apa. L-am rugat pe colegul meu sa se duca la Scoala 141 sa vorbeasca cu conducerea respectiva si sa intrebe daca s-au facut demersurile necesare de catre primaria de sector. L-am rugat sa se intereseze la comisia de securitate si sanatate a muncii sa vada si daca dansii din scoala si-au facut datoria si au facut demersurile necesare pentru consolidarea acelui perete, acelui tavan sau a structurii sau, daca era cazul , trebuia sa solicite mutarea din acea scoala", a mai spus Iulian Cristache. 141 un buget de aproape 400.000 de lei pentru amenajarea si consolidarea unitatii de invatamant. Victime nu au existat doar pentru ca elevii participau la programul Scoala Altfel si nu erau in unitatea de invatamant.

"Holul acela arata impecabil, nu dadea niciun semn de faptul ca tavanul acela suspendat ar fi putut sa se prabuseasca. Cladirea fusese expertizata de primarie pentru ca acolo nu mai fusesera facute lucrari din 2004", a declarat Marina Manea, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti.

Intreba... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro