Parintii copilului cu SHU din Italia, dupa ce patronul Lactate Bradet a redeschis fabrica: "Analizele de aici sunt pozitive, cum are tupeul sa mearga inainte?"

Parintii copilului cu SHU din Italia, dupa ce patronul Lactate Bradet a redeschis fabrica:

"Sindromul hemolitic-uremic diagnosticat in cazul unui copil de numai 14 luni este legat de consumul de branza care a fost contaminata cu Escherichia coli", se arata intr-un comunicat al autoritatilor din Toscana, care citau analizele realizate de Institutul Zooprofilactic Experimental din Lazio si Toscana (IZS) si Institutul Superior de Sanatate (ISS) din Italia.

acum 68 luni (12 Apr 2016)

Eu nu am nimic cu el, dar analizele de la Roma si Firenze au iesit pozitive. Sper doar ca tatal urmatorului copil imbolnavit sa reuseasca sa il tarasca prin toate tribunalele", a declarat, pentru "Adevarul", Adrian Corban, tatal lui Dennis Corban, bebelusul roman din Italia, diagnosticat in martie cu sindrom hemolitic uremic.

Cazul lui Dennis Corban este cel de-al treilea scandal in care apare numele firmei Lactate Bradet, dupa ce inspectorii DSVSA identificasera, in februarie, un lot de 26 de kilograme de branza cu E. coli produsa de brandul argesean si dupa ce, in martie, trei dintre angajatii fabricii de lactate fusesera depistati cu tulpinile de E. Copilul, acum in varsta de 15 luni, a ajuns, in martie, la un spital din Florenta, unde a fost diagnosticat cu SHU. Parintii au declarat, inca de la inceput, ca micutul consumase branza produsa de Lactate Bradet, cumparata dintr-un magazin romanesc din Italia, iar analizele efectuate de autoritatile italiene au identificat in branza gasita in frigiderul familiei, aceleasi tulpini de E. Cazul lui Dennis Corban a atras imediat o alerta internationala pentru branza de vaca produsa de Lactate Bradet. "Sindromul hemolitic-uremic diagnosticat in cazul unui copil de numai 14 luni este legat de consumul de branza care a fost contaminata cu Escherichia coli", se arata intr-un comunicat al autoritatilor din Toscana, care citau analizele realizate de Institutul Zooprofilactic Experimental din Lazio si Toscana (IZS) si Institutul Superior de Sanatate (ISS) din Italia. "Copilul meu putea sa moara doar ca el sa faca niste bani"

Dennis Corban a fost intre timp externat, dar revine periodic la controale. Tatal lui Dennis spune ca nu vrea bani de la patronul Lactate Bradet si ca se asteapta la asumarea publica a vinei pentru imbolnavirea fiului sau. Pe profilul de Facebook, Lactate Bradet spune clar ca deschide fabrica in ciuda scandalului mincinos din Italia. Din pacate, nu ne permitem un avocat, fiind vorba de un... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro