"Parintele telenovelelor", platit de o primarie pentru un film de promovare a unor joburi care nu exista inca. Intai au vrut sa-i sponsorizeze alt film

O sedinta de Consiliu Local Resita de la sfarsitul anului 2016 a iscat discutii aprinse cu ocazia unui proiect care viza realizarea unei rectificari bugetare prin care s-a propus alocarea unei sume de peste 100.000 de lei pentru realizarea unui spot publicitar pentru promovarea locurilor de munca. Odata cu renuntarea la finantarea filmului s-a propus, insa, alocarea unei sume de 135.000 de lei pentru realizarea, de catre acelasi regizor, a unui spot publicitar de promovare a locurilor de munca din oras. Potrivit bilantului de activitate al firmei, societatea a avut anul trecut o cifra de afaceri de 114.220 de lei, cu doar 1.470 de lei mai mult decat valoarea sumei platite de primarie pentru realizarea spotului. Eu stiu cum sa marketez si daca cineva vrea sa ma contrazica pe 30.000 - 25.000 de euro, poate sa ma contrazica", a declarat primarul, potrivit caruia cei 25.000 de euro platiti de primarie pentru spot sunt "bani de seminte".

acum 60 luni (11 Aug 2017)

Municipiul Resita se depopuleaza si asta mai ales din lipsa oportunitatilor si a locurilor de munca. Chiar si asa, alesii locali au platit un regizor cunoscut sa faca un film de promovare a unor potentiale locuri de munca, un film "misterios", care nu a fost prezentat inca.

O sedinta de Consiliu Local Resita de la sfarsitul anului 2016 a iscat discutii aprinse cu ocazia unui proiect care viza realizarea unei rectificari bugetare prin care s-a propus alocarea unei sume de peste 100.000 de lei pentru realizarea unui spot publicitar pentru promovarea locurilor de munca. Practic, prin rectificarea de buget se propunea renuntarea la alocarea unei sume de 100.000 de lei pentru finantarea productiei filmului de comedie "Ghinionistul". Filmul regizat de Iura Luncasu (supranumit de presa "parintele telenovelelor romanesti") si filmat in mare parte in Resita, nu a mai putut primi finantare de la primarie constatandu-se ca finantarea este ilegala.

Odata cu renuntarea la finantarea filmului s-a propus, insa, alocarea unei sume de 135.000 de lei pentru realizarea, de catre acelasi regizor, a unui spot publicitar de promovare a locurilor de munca din oras.

Potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), contractul pentru realizarea spotului a fost atribuit in data de 9.11.2016, prin atribuire directa, firmei SC Imagines8 Stories SRL, valoarea de atribuire fiind de 112.750 lei. Firma este infiintata in 2015 si este detinuta de Iancu Andrei Baltaretu, care este si administrator. Potrivit bilantului de activitate al firmei, societatea a avut anul trecut o cifra de afaceri de 114.220 de lei, cu doar 1.470 de lei mai mult decat valoarea sumei platite de primarie pentru realizarea spotului.

Toate discutiile legate de realizarea spotului au fost, insa, purtate de primarul Nelu Popa, cu regizorul Iura Luncasu, care a regizat mai multe telenovele si filme de comedie, printre car... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro