Parintele Tanasescu: "Hristos numeste templul din Ierusalim facut din piatra . Are Dumnezeu o problema cu piatra, cu templul? Nu!"

Parintele Tanasescu:

Videoclipul-manifest al trupei Taxi lansat recent, prin care solistul spune ca a mers in vis sa-l gaseasca pe Dumnezeu in noua constructie a Catedralei Mantuirii Neamului si nu a dat de el, o sa starneasca efectul contrar a ceea ce autorul si-a propus, crede preotul Eugen Tanasescu, blogger Adevarul. Anume ca smerenia este caracteristica spatiului mic, intim si este caracterizata de bisericile mici, de lemn, ca Dumnezeu este foarte greu de gasit in bisericile mari, de aceea se si face referire la parcari, la lifturi, la metri patrati, la hectare de teren. Vrea sa arate faptul ca prin marimea ei, catedrala il va strivi pe Dumnezeu si prin urmare trebuie sa avem grija sa nu ne pierdem smerenia facand o astfel de constructie socotita megalomanica.La final are un mesaj legat de castigul urat, adica se bate cumva apropoul ca metoda prin care catedrala este finalizata nu este una tocmai smerita si corecta.

acum 54 luni (10 Apr 2016)

Videoclipul-manifest al trupei Taxi lansat recent, prin care solistul spune ca a mers in vis sa-l gaseasca pe Dumnezeu in noua constructie a Catedralei Mantuirii Neamului si nu a dat de el, o sa starneasca efectul contrar a ceea ce autorul si-a propus, crede preotul Eugen Tanasescu, blogger Adevarul. "Ei si-au propus ca prin mesajul public sa obtina dezaprobarea proiectului catedralei din partea opiniei publice si de aceea au facut apel la multe voci cunoscute, voci grele, voci respectabile, dar, din cauza unei naivitati teologice, cat si a amestecului de sensuri, vor obtine contrariul. Preotul spune ca dreptul la opinie este sfant, doar ca el trebuie si bine documentat. Anume ca smerenia este caracteristica spatiului mic, intim si este caracterizata de bisericile mici, de lemn, ca Dumnezeu este foarte greu de gasit in bisericile mari, de aceea se si face referire la parcari, la lifturi, la metri patrati, la hectare de teren. Vrea sa arate faptul ca prin marimea ei, catedrala il va strivi pe Dumnezeu si prin urmare trebuie sa avem grija sa nu ne pierdem smerenia facand o astfel de constructie socotita megalomanica.La final are un mesaj legat de castigul urat, adica se bate cumva apropoul ca metoda prin care catedrala este finalizata nu este una tocmai smerita si corecta. "Nu vorbim de smerenie la o catedrala" Mai intai, explica parintele, nu vorbim de smerenie cand vorbim de o catedrala. De aceea se si numeste proiectul Catedrala Mantuirii Neamului. "Patriarhia i-a dedicat un site, dar probabil ca nu a explicat suficient de bine. Asta e treaba specialistilor de PR de la Patriarhie sa explice rostul, misiunea, simbolistica si in ce consa beneficiile unui astfel de obiectiv reprezentativ al ortodoxiei. De aici si neintelegerile: o catedrala are cu totul alte functiuni: ea reprezinta istoria unui neam, cum este neamul romanesc, trecut prin multe incercari, un neam ortodox". Templul din piatra din Ierusalim, "Casa Tatalui meu" In privinta versurilor "Dumnezeu prefera le... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro