Parintele care a deschis doua cantine sociale: "Sunt parinti care nu isi merita copiii. Pentru ei sunt mai importante tigarile si alcoolul"

Parintele care a deschis doua cantine sociale:

Jumatate din ei sunt crestini si jumatate musulmani, dar toti au parte de o bucata de paine si de un sfat de la parintele Viorel Dadarlad. De serviciile cantinei nu beneficiaza numai copiii, ci si varstnici cu diverse probleme de sanatate, care nu se pot deplasa. "La un Craciun am vorbit cu cei care voiau sa vina sa le aduca dulciuri sa strangem bani si sa le cumparam cizme si haine de iarna, care e erau mult mai de trebuinta.

acum 84 luni (14 Sep 2016)

Viorel Dadarlad este preot de aproape doua decenii. Dragostea pentru biserica i-a fost insuflata de bunica sa, Tita, care il ducea in Casa Domnului de mic copil. Dupa ce a considerat ca misiunea unui preot nu se opreste in altar, s-a gandit sa vina in mijlocul comunitatii si sa ii ajute pe copiii sarmani. In postul Pastelui, l-a intrebat pe un baietel ce-si doreste cel mai mult de ziua lui si acesta i-a raspuns simplu: "Vreau sa mananc". "Era o cladire abandonata pe care un om de afaceri italian dorea sa o doneze primariei pentru a se amenaja aici un centru de joaca. "Mi s-a cerut sa nu schimb destinatia constructiei si sa nu le cer nimic altceva. Dar cand oamneii au vazut ca eu chiar ma tin de treaba au facut o lista cu materialele necesare si eu am adus forta de munca". Nu cu ajutorul oamenilor instariti, care doar au facut promisiuni, ci primind de la multi cate putin. Asa se face ca in Amzacea, in prezent, de luni pana vineri 40 - 50 de copii primesc o masa calda la pranz. Un domn din Constanta imi plateste bucatarul, altul din Pitesti vine din cand in cand si imi cumpara tot ce am pe lista de necesitati. A doua cantina Faima i s-a dus pana deprate si oamenii au inceput sa vina la el sa il intrebe cum il pot ajuta. Vazand asta, a decis sa mai faca un pas si sa deschisa o cantina si la General Scarisoreanu, chiar in curtea bisericii. Parintele Dadarlad nu tine cont de religia celor care ii cer de mancare. Jumatate din ei sunt crestini si jumatate musulmani, dar toti au parte de o bucata de paine si de un sfat de la parintele Viorel Dadarlad. "Singurul criteriu de selctie a celor care pot sa beneficieze de ajutor este acela ca ei sa vina la cantina", marturiseste preotul din Amzacea. Pentru a doua cantina a primit un ajutor nesperat de ROMATSA, care au utilat bucataria cu tot ceea ce este necesar. "Directorul Marius Bucur si contabila ROMATSA au venit persona si au facut un necesar si apoi au utilat totul", tine sa le multumeasca preotul. De serviciile cantinei nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro