Parcursul politic al lui Tariceanu, un exemplu de "asa nu". Cum a ajuns din dusman al PSD-ului in "bocitoarea" USL-ului

Parcursul politic al lui Tariceanu, un exemplu de

De la momentul incercarii de a rupe PNLul si pana la decizia Tribunalului de infiintare a PLR a trecut un an de zile timp in care Chitoiu, Gerea, Tariceanu si toata gasca au ocupat functii in stat ca si tehnocrati, pe persoana fizica, iar Tariceanu a candidat la prezidentiale ca independent folosind fraudulos insemnele unui partid inexistent! Incalceala in care este astazi cu hotararea care exista si nu exista, care e pe vechiul regulament, dar pe actuala Constitutie il poate impinge pe Tariceanu spre o acuzatie de abuz in serviciu si, daca se va putea dovedi o constrangere (fie ea si doar morala) din partea sa asupra unor senatori legat de modul in care acestia au votat, am putea vorbi inclusiv despre infractiunea de favorizare a infractorului. Partidul fantoma, care nu are nici structuri si nici membri, se va varsa in PC, cei cativa parlamentari vor fugi spre orice orizonturi (unii incearca deja sa se intoarca in PNL, altii se roaga de PSD si UNPR sa ii primeasca), ministrii promovati defapt de Gerea si Chitoiu si nu de Tariceanu vor lua drumul DNAului si tot ce va ramane in urma acestui episod sinistru va fi amintirea unui fost Om de Stat, iubit, apreciat si respectat si care a sfarsit intr-un mod socant.

acum 61 luni (21 Apr 2015)

Reintrat in prima linie dupa momentul jalnic "draga Stolo", a profitat de un transfer imens de notorietate din partea lui Traian Basescu, gladiator in lupta cu Adrian Nastase. Daca pana la momentul preluarii guvernarii, Tariceanu nu s-a remarcat cu nimic, era un simplu deputat, cu aere de intelectual, dar preocupat de businessuri marunte, vanzari de masini si piese auto, odata ajuns seful Guvernului si al PNL (din intamplare) a stiut cu multa inteligenta sa isi castige simpatia atat in partid cat si in societate. Chiar daca a pornit un razboi deschis cu Basescu, a reusit, pe fondul unei bunastari fara precedent a Romaniei, sa isi construiasca o imagine aproape de tehnocrat presarata cu o atitudine de eleganta si superioritate intelectuala. Majoritatea membrilor doreau refacerea aliantei D.A., tot PDL-ul isi dorea refacerea guvernarii cu liberalii, liderii PDL faceau temenele liberalilor dar Tariceanu, care abia trecuse cu PNLul de 18%, tinea cu dintii de functia de premier in fata PDL-ului care obtinuse 33%. Abia mai tarziu aveam sa aflam ca Traian Basescu negociase inca din vara lui 2008 cu Mircea Geoana formarea unui guvern PDL-PSD, iar tot spectacolul consultarilor de la Cotroceni era unul ieftin, de ochii lumii in timp ce insa PDL negocia cu buna credinta, fara sa stie in ce film joaca. Dar schema conceputa de Basescu se baza tocmai pe vanitatea si personalitatea lui Tariceanu, daca PNL-ul ar fi reusit atunci sa isi convinga liderul, intelegerile obscure de la Cotroceni nu s-ar fi putut materializa, guvernul se forma natural iar in 2-3 ani s-ar fi realizat si fuziunea dintre PDL si PNL care a trebuit astfel amanata pana in 2014.

La nici doua luni de la pierderea guvernarii, Tariceanu a pierdut si partidul, partid care a incercat mai apoi sa salveze absurditatea atitudinii sale impingandu-l pe Crin Antonescu sa candideze la prezidentialele din 2009 unde acesta a scos singur un scor mult peste asteptari. De la momentul de dupa alegerile din 2008, fostu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro