Parchetul belgian recunoaste ca nu ii considera pe fratii Abdeslam drept "o posibila amenintare"

Parchetul belgian recunoaste ca nu ii considera pe fratii Abdeslam drept

Brahim "a incercat sa mearga in Siria, dar a ajuns doar pana in Turcia", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Belgian, Eric Van der Sypt, citat de Le Monde. Salah Abdeslam, in varsta de 26 de ani, este un suspect-cheie cautat de politie in urma atentatelor de vinerea trecuta de la Paris.

acum 99 luni (20 Nov 2015)

Brahim "a incercat sa mearga in Siria, dar a ajuns doar pana in Turcia", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Belgian, Eric Van der Sypt, citat de Le Monde. El si fratele sau au fost interogati inainte de atentatele de la Paris, a confirmat purtatorul de cuvant, fara sa precizeze data la care au avut loc interogarile.

Comitetul R, un organ de control care supravegheaza serviciile in numele Parlamentului si Guvernului, a deschis o ancheta asupra functionarii Sigurantei Statului si a Serviciului General de Informatii si Securitate (siguranta militara). Salah Abdeslam ar fi fost vazut la Anderlecht

Intre timp, politia din Bruxelles a fost in alerta joi seara, in urma unor informatii obtinute de serviciile secrete conform carora Salah Abdeslam ar fi fost vazut la Anderlecht, informeaza Het Laatste Nieuws, citat de site-ul 7sur7.be.

Toti politistii disponibili de la Bruxelles au primit ordin sa ramana la posturi, in urma acestor informatii provenind de la serviciile de securitate.

Teroristul Salah Abdeslam, cautat activ in urma atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 129 de morti, ar fi fost vazut la Anderlecht, o localitate din Regiunea Capitalei Bruxelles. "ULB nu a facut obiectul unei amenintari directe, dar politia ne-a sfatuit sa inchidem aceste locuri ca masura de precautie, tinand cont de contextul general", a explicat purtatorul de cuvant al universitatii, Nicolas Dassonville, relateaza Mediafax.

Salah Abdeslam, in varsta de 26 de ani, este un suspect-cheie cautat de politie in urma atentatelor de vinerea trecuta de la Paris. El ar fi fost implicat in atentate alaturi de doi frati de-ai sai, dintre care unul a fost arestat si celalalt a murit intr-un atac de pe bulevardul Voltaire, in apropiere de sala de concerte Bataclan.

Salah Abdeslam ar fi inchiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro