Paradisurile turistice din cele mai mici tari ale lumii. Unde se afla statul supranumit "Imparatia cerului"

Paradisurile turistice din cele mai mici tari ale lumii. Unde se afla statul supranumit

Multe dintre cele mai mici natiuni independente de pe planeta sunt invecinate sau chiar inconjurate de unele dintre cele mai cunoscute state ale lumii. San Marino Unul dintre cele mai mici state ale lumii, San Marino este o enclava situata in centrul Italiei, care si-a dobandit statutul de republica independenta in 1599.FOTO scmp.com Cu o populatie de peste 30.000 de locuitori si o suprafata totala de 61 km patrati, aceasta tara dispune de peisajele montane, castelele medievale si renascentiste bine conservate.

acum 77 luni (18 Feb 2018)

Multe dintre cele mai mici natiuni independente de pe planeta sunt invecinate sau chiar inconjurate de unele dintre cele mai cunoscute state ale lumii. altele au fost conduse de monarhi suficient de priceputi incat sa pastreze independenta respectivelor teritorii in fata statelor care le inconjoara.

San Marino

Unul dintre cele mai mici state ale lumii, San Marino este o enclava situata in centrul Italiei, care si-a dobandit statutul de republica independenta in 1599.FOTO scmp.com

Cu o populatie de peste 30.000 de locuitori si o suprafata totala de 61 km patrati, aceasta tara dispune de peisajele montane, castelele medievale si renascentiste bine conservate. Anual, aceste meleaguri sunt vizitate de peste 2 milioane de turisti.

Lesotho

Uneori numita "imparatia cerului", Regatul Lesotho este un stat in sudul Africii, formand o enclava, complet inconjurat de Africa de Sud. Intrucat peste 80% din teritoriul sau este situat la altitudini de peste 1.800 de metri, vremea de aici este rece pe tot parcursul anului, iar caderile masive de zapada sunt obisnuite, mai ales in regiunile montane inalte. Principalele activitati turistice sunt drumetiile, pe jos sau calare, ori skiatul pe versantii din cea mai mare statiune de sporturi de iarna din sudul Africii.

Lesotho are o istorie unica: a devenit protectorat britanic dupa ce imparatul sau a avut nevoie de ajutor pentru a-si impiedica tara sa fie acaparata de Africa de Sud.

Brunei

Aceasta mica natiune de pe coasta insulei Borneo din Asia de Sud-Est este inconjurata complet de statul Sarawak din Malaezia. Ramasita a unui puternic sultanat, Bruneiul este condus de 600 de ani de catre aceeasi familie regala. Sultanul este cea mai puternica persoana din statul ce numara de circa 400.000 de locuitori, chiar daca isi imparte autoritatea cu Parlamentul. Pa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro