Paradisul bijuteriilor de la Corbeanca. Povestea Cerasellei Zangor, sufletul podoabelor purtate la Londra si Paris

Dupa ce o viata intreaga a lucrat cu cifre si bilanturi contabile la Directia de Trezorerie Constanta, Cerasella Zangor, de 52 de ani, s-a reorientat si a dat matematica pe arta plastica. Pasionata de frumos si de design inca din copilarie, a decis sa-si dea demisia de la locul de munca si sa-si deschida acasa un atelier. Tot ce tine de margele, lanturi, pietre semipretioase si cristale se lucreaza in atelir, insa, de multe ori, si masa din bucatarie este de mare ajutor pentru lutul polimeric, ce trebuie copt in cuptor, portelanul care trebuie lasat la uscat ori lana impaslita care se asambleaza pe un balt de sticla. Artistul care face de toate Si pentru ca munca la atelier nu inseamna doar creatie, Cerasella Zangor se ocupa de tot bunul mers al lucrurilor: de la plasarea comenzilor la posta sau la firme de curierat si pana la promovarea produselor pe site-uri de socializare.

acum 9 luni (13 Mar 2018)

Cerasella Zangor, sufletul podoabelor, creeaza in atelierul sau din Corbeanca din pasiune pentru frumos.

Dupa ce o viata intreaga a lucrat cu cifre si bilanturi contabile la Directia de Trezorerie Constanta, Cerasella Zangor, de 52 de ani, s-a reorientat si a dat matematica pe arta plastica. Pasionata de frumos si de design inca din copilarie, a decis sa-si dea demisia de la locul de munca si sa-si deschida acasa un atelier. De aproape 4 ani, la Corbeanca, in liniste si relaxare creeaza bijuterii, dar si obiecte de decor.

" Mereu am fost atrasa de frumos, de unicat, de acel ceva care ne face diferiti. Fara studii de specialitate, doar cu cateva cursuri tehnice, dar cu multa pasiune, imaginatie si un talent nativ am inceput sa creez tot felul de accesorii.

Hotararea de a pleca din acest serviciu a fost influentata si de fiul meu, student atunci la Facultatea de Arhitectura Ion Mincu Bucuresti. Totul a inceput ca un hobby, nu eram pregatita sa ies la "pensie ", asa ca am inceput timid, fara sa cunosc nicio notiune de baza, sa lucrez bijuterii in stilul propriu", povesteste Cerasella Zangor.

Respect pentru frumos Lucreaza singura si spune ca nici nu se pune problema unui ajutor, deoarece in procesul de creatie pot interveni schimbari, pe care numai ea le poate face. Pentru mine orice bijuterie este o provocare, pe care o realizez cu pasiune si un mare respect pentru frumos si bun gust", povesteste artistul plastic. Tot ce tine de margele, lanturi, pietre semipretioase si cristale se lucreaza in atelir, insa, de multe ori, si masa din bucatarie este de mare ajutor pentru lutul polimeric, ce trebuie copt in cuptor, portelanul care trebuie lasat la uscat ori lana impaslita care se asambleaza pe un balt de sticla. Pot fi seturi de 4 piese ce ajung si la 400 lei, dar si piese de 25 lei, care sunt lucrate din materiale aparte ce nu pot fi gasite pe taraba. Pentru colier cu cercei, preturile sunt intre 85 lei si 150 lei, in functie de comple... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro