Papa Francisc vrea ca preotii sa fie mai intelegatori cu homosexualii, lesbienele si persoanele divortate. "Mai multa toleranta, sa judecam mai putin oamenii"

Papa Francisc vrea ca preotii sa fie mai intelegatori cu homosexualii, lesbienele si persoanele divortate.

A subliniat ca "discriminarea nedreapta" a homosexualilor si lesbienelor este inacceptabila si a minimalizat ideea de a "trai in pacat", sugerand ca preotii ar trebui sa-si foloseasca propriul discernamant atunci cand dau o binecuvantare pentru o a doua casatorie a catolicilor divortati.

acum 78 luni (8 Apr 2016)

Papa Francisc a deschis mai larg portile Bisericii Catolice, azi, cerand ca biserica sa fie mai toleranta, in practica, nu sa-si schimbe doctrinele oficiale, scrie CNN.

A cerut preotilor din toata lumea sa accepte mai usor homosexualii si lesbienele, catolicii divortati si alti oameni considerati in "situatii neobisnuite".

"Un preot nu poate simti ca este simplu sa aplici legile morale...ca si cand ai arunca cu pietre in vietile oamenilor", a scris Papa, intr-un document in care vorbeste despre pozitia sa legata de problemele familiei.

Suveranul Pontif a cerut mai mult bun simt si sa ne gandim mai putin la cum sa respectam niste reguli. "Daca gandim doar in alb si negru, uneori inchidem drumuri spre dezvoltare si iertare", a scris el.

A subliniat ca "discriminarea nedreapta" a homosexualilor si lesbienelor este inacceptabila si a minimalizat ideea de a "trai in pacat", sugerand ca preotii ar trebui sa-si foloseasca propriul discernamant atunci cand dau o binecuvantare pentru o a doua casatorie a catolicilor divortati. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro