Papa Francisc, vizita in Romania. IPS Ioan Robu: Suntem aproape siguri ca Sfantul Parinte va veni anul viitor

"Sfantul Parinte a fost invitat din partea Bisericii Catolice, mai exact din partea Conferintei Episcopilor Catolici din Romania, de asemenea di partea Presedintiei si suntem informati ca si Patriarhia, Patriarhul Romaniei, i-a trimis vorba Sfantului Parinte ca este asteptat in Romania.

acum 70 luni (5 May 2017)

Sfantul Parinte Papa Francisc este asteptat anul viitor in Romania, cand va fi aniversata Marea Unire. Suveranul Pontif a primit invitatii oficiale in acest sens atat din partea Bisericii Catolice si din partea Bisericii Ortodoxe Romane, cat si din partea autoritatilor romane, iar vizita Papei Francisc este aproape o certitudine, a declarat mitropolitul romano-catolic de Bucuresti, Ioan Robu.

"Sfantul Parinte a fost invitat din partea Bisericii Catolice, mai exact din partea Conferintei Episcopilor Catolici din Romania, de asemenea di partea Presedintiei si suntem informati ca si Patriarhia, Patriarhul Romaniei, i-a trimis vorba Sfantului Parinte ca este asteptat in Romania. Asa incat nu stim cand va veni, dar suntem aproape siguri ca Sfantul Parinte va veni anul viitor", a spus mitropolitul si arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti, IPS Ioan Robu.

Declaratia a fost facuta la Cluj, la finalul reuniunii Conferintei Episcopilor Catolici din Romania, la care au participat reprezentantii celor trei rituri catolice din tara noastra: latin, bizantin si armean. Ierarhii catolici au mai afirmat ca, in cadrul vizitei papale, ar putea avea loc si beatificarea celor sapte episcopi greco-catolici, in frunte cu cardinalul Iuliu Hossu, morti pentru credinta in temnitele comuniste. Acestia au fost aruncati in temnita de autoritatile comuniste pentru ca au refuzat sa accepte interzicerea Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, si incorporarea parohiilor sale in Biserica Ortodoxa Romana, controlata in acea vreme de "patriarhul rosu", Justinian Marina, complicele bolsevicilor. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro