Papa Francisc se pronunta impotriva "discriminarii injuste" a homosexualilor, dar respinge cu fermitate casatoriile gay

Papa Francisc se pronunta impotriva

Indemnurile sale apostolice, asteptate de mult timp si reunite sub titlul de "Amoris Laetitia", care inseamna "Bucuria Iubirii", sugereaza ca Biserica ar trebui sa se concentreze mai putin pe modul in care trateaza persoanele divortate si mai mult pe a ajuta oamenii sa aiba relatii de iubire, in pofida provocarilor moderne, precum o viata mai lunga si "egocentrismul tot mai raspandit". Biserica nu trebuie sa judece si sa "dea cu pietre" Documentul ce are noua capitole si 325 de paragrafe cere si eliminarea "discriminarii injuste" a homosexualilor, dar respinge cu fermitate casatoriile intre persoane de acelasi sex.

acum 54 luni (8 Apr 2016)

Suveranul Pontif a evitat sa dea o directiva clara privind accesul la comuniune pentru catolicii recasatoriti civil, ci a preferat sa indemne preotii sa dea dovada de "discernamant pastoral" in cazul situatiilor "complicate" ale enoriasilor lor.

Indemnurile sale apostolice, asteptate de mult timp si reunite sub titlul de "Amoris Laetitia", care inseamna "Bucuria Iubirii", sugereaza ca Biserica ar trebui sa se concentreze mai putin pe modul in care trateaza persoanele divortate si mai mult pe a ajuta oamenii sa aiba relatii de iubire, in pofida provocarilor moderne, precum o viata mai lunga si "egocentrismul tot mai raspandit". Biserica nu trebuie sa judece si sa "dea cu pietre"

Documentul ce are noua capitole si 325 de paragrafe cere si eliminarea "discriminarii injuste" a homosexualilor, dar respinge cu fermitate casatoriile intre persoane de acelasi sex. "Nu exista absolut niciun motiv pentru a considera ca uniunile homosexuale sunt din vreun punct de vedere similare sau apropiate planului lui Dumnezeu pentru casatorie si familie", scrie in text.

Dar, citand selectiv din predecesorii sai si subliniind propriile sale invataturi, Francisc a subliniat ca Biserica nu trebuie sa mai judece si sa "dea cu pietre" in cei care nu reusesc sa respecte idealurile.

"Ii inteleg pe cei care prefera o atitudine pastorala mai riguroasa, care nu lasa loc de confuzii (...).

Papa Francisc a subliniat ca principalul ghid pentru catolici in ceea ce priveste problemele complexe legate de relatii sexuale, casatorie si viata de familie trebuie sa fie constiinta individuala. Scopul Bisericii - reintegrarea

Suveranul Pontif a atras atentia ca scopul Bisericii este sa reintegreze si sa ii primeasca pe toti membrii sai si a cerut un nou discurs, care sa ajute credinciosii sa faca fata problemelor actuale ale familiilor. El le-a cerut preotilor sa ia in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro