Papa Francisc: "Libertatea de exprimare are limite. Nu poti insulta credinta altora"

Papa Francisc:

Pentru a-si exemplifica mai bine punctul de vedere, Suveranul Pontif a avertizat ca nu se va feri sa foloseasca forta fizica, daca cineva ii injura mama de exemplu.

acum 70 luni (16 Jan 2015)

"Nu poti sa glumesti pe seama religiei sau sa insulti credinta altora. Exista limite si in libertatea de exprimare", a declarat Suveranul Pontif, care se afla in prezent intr-un turneu in Asia.

Atentatul comis saptamana trecuta la publicatia Charlie Hebdo a fost organizat din cauza publicarii mai multor caricaturi cu profetul Mahomed, sustin membri ai retelei Al-Qaeda, cei care au revendicat de altfel atacul. Papa Francisc a tinut sa sublinieze ca dreptul la libera exprimare vine cu responsabilitatea de a promova un "bine comun". Pentru a-si exemplifica mai bine punctul de vedere, Suveranul Pontif a avertizat ca nu se va feri sa foloseasca forta fizica, daca cineva ii injura mama de exemplu. "Este adevarat ca violenta fizica nu duce nicaieri, dar daca secretarul meu, Gasparri, care se afla langa mine, imi injura mama, atunci se poate astepta la un pumn din partea mea", a spus Papa Francisc. Anterior acestei declaratii, Suveranul Pontif a denuntat "formele deviante ale religiei", care, din punctul sau de vedere, s-ar afla la originea atentatelor din Franta. Am vazut un ecou trist de acest fel in masacrul tragic de la Paris. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro