Papa Francisc, in vizita la Erevan: "Uciderea in masa a etnicilor armeni de catre trupele otomane reprezinta un genocid"

Papa Francisc, in vizita la Erevan:

Turcia sustine de peste un veac ca nu a fost vorba de nicio campanie organizata si structurata pentru eliminarea armenilor, care sunt majoritari crestini, si nu exista nicio dovada ca autoritatile otomane au primit ordine in acest sens.

acum 55 luni (25 Jun 2016)

De asemenea, este pentru a doua oara cand papa mentioneaza ca uciderea armenilor a reprezentat un genocid. Termenul are implicatii financiare si legale, intrucat le permite armenilor sa ceara despagubiri pentru crimele comise de oastea turca in urma cu mai bine de un secol. Armenia este prima tara din lume care a transformat crestinismul intr-o religie de stat. Pontiful a vorbit in fata unei audiente armene despre atrocitatile comise de jihadistii Statului Islamic impotriva crestinilor din Orientul Mijlociu. Ultima data, papa Ioan Paul al II-lea a luat parte in 2001 la aniversarea a 1.700 de ani de la decretarea statului crestin armean. Francisc a fost intampinat de presedintele Serzh Sargsian si de liderul catolicilor armeni, Karekin al II-lea. Turcia sustine de peste un veac ca nu a fost vorba de nicio campanie organizata si structurata pentru eliminarea armenilor, care sunt majoritari crestini, si nu exista nicio dovada ca autoritatile otomane au primit ordine in acest sens. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro