Papa Francisc ajunge pe taram polonez intr-o ambianta sumbra

Papa Francisc ajunge pe taram polonez intr-o ambianta sumbra

Inainte de baia de multime de la sfarsitul saptamanii de la Cracovia, unde mii de tineri catolici din intreaga lume au sosit inca de marti pentru Zilele Mondiale ale Tineretului, Suveranul Pontif va avea parte de o etapa diplomatica delicata. Pentru a preveni un eventual act terorist, autoritatile poloneze au mobilizat un dispozitiv impresionant de securitate: 20.000 de politisti, 9.000 de pompieri, 800 de membri ai Serviciului de protectie al Guvernului si 11.000 de graniceri.

acum 47 luni (27 Jul 2016)

Inainte de baia de multime de la sfarsitul saptamanii de la Cracovia, unde mii de tineri catolici din intreaga lume au sosit inca de marti pentru Zilele Mondiale ale Tineretului, Suveranul Pontif va avea parte de o etapa diplomatica delicata.

Multi episcopi polonezi "nu sunt de acord cu directia acestui pontificat", in special cu apelurile la deschidere in fata celor considerati "pacatosi", cum ar fi mamele necasatorite sau persoanele recasatorite, subliniaza Christopher Lamb, un expert in problemele Vaticanului, pentru The Tablet

Pe plan politic, indemnurile si gesturile Suveranului Pontif argentinian in favoarea migrantilor, inclusiv musulmani, sunt greu digerate intr-o tara al carei premier conservator si catolic Beata Szydlo nu vrea impunerea unor cote de refugiati.

Ea se opune politicii usilor deschise pentru refugiati din motive de securitate, care ar urma sa fie consolidate dupa atacul comis marti dimineata intro biserica din Normandia si revendicat de organizatia jihadista Statul Islamic. Doi tineri l-au ucis pe un preot taindu-i gatul si au ranit grav un enorias inainte de a fi impuscati mortal de fortele de ordine la Saint-Etienne-du-Rouvray.

La Cracovia, ale carei strazi sunt invadate de tineri catolici, aceasta veste a umbrit ambianta si a generat unele temeri.

Insa majoritatea celor veniti in orasul din sudul Poloniei pentru Zilele Mondiale ale Tineretului spun ca nu se tem de producerea vreunui atentat. Pentru a preveni un eventual act terorist, autoritatile poloneze au mobilizat un dispozitiv impresionant de securitate: 20.000 de politisti, 9.000 de pompieri, 800 de membri ai Serviciului de protectie al Guvernului si 11.000 de graniceri.

Joi, papa va vizita sanctuarul Fecioarei de la Czestochowa, iar vineri va merge la fostul lagar de concentrare Auschwitz, unde aproximativ 1,1 milioane de persoane, in mare part... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro