Panourile solare intra intr-o noua era a tehnologiei. O companie din Franta va construi panourile incorporabile in suprafata drumurilor

Panourile solare intra intr-o noua era a tehnologiei. O companie din Franta va construi panourile incorporabile in suprafata drumurilor

Panourile solare cu o suprafata de 2.800 de metri patrati vor genera maxim 280 de KWh, suficient pentru a asigura electricitatea necesara iluminarii publice intr-un oras cu 5.000 de locuitori, timp de un an, potrivit companiei.

acum 78 luni (24 Nov 2016)

Divizia Wattway a companiei Colas, detinuta de grupul francez Bouygues, va construi panouri solare incorporabile in suprafata drumurilor. Astfel, dupa aproape cinci ani de cercetari si teste de laborator, compania construieste 100 de piste de testare exterioare si intentioneaza sa comercializeze tehnologia la inceputul anului 2018. Fermele solare folosesc terenuri care altfel ar fi fost utilizate in agricultura, in timp ce drumurile sunt libere", a declarat Philippe Harelle, director pentru tehnologie la divizia Wattway a companiei Colas, detinuta de grupul Bouygues.

Luna trecuta, Tesla Motors a surprins investitorii prin prezentarea unor tigle de acoperis care sunt si panouri solare.

Pentru ca panourile sa reziste la greutatea traficului, Wattway se foloseste de mai multe tipuri de plastic, pentru a crea o protectie durabila.

O suprafata de testare de un kilometru este in constructie in satul francez Tourouvre din Normandia. Panourile solare cu o suprafata de 2.800 de metri patrati vor genera maxim 280 de KWh, suficient pentru a asigura electricitatea necesara iluminarii publice intr-un oras cu 5.000 de locuitori, timp de un an, potrivit companiei.

Electricitatea generata de acest tronson de drum va intra direct in retea. O alta suprafata de testare este folosita pentru incarcarea vehiculelor electrice, iar o a treia va alimenta o mica fabrica care produce hidrogen.

Urmatoarele doua tronsoane de testare vor fi in Calgary, Canada, si in statul american Georgia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro