Panica intr-un sat din Hunedoara: 13 oameni au ajuns la Urgente dupa ce au consumat ciuperci otravitoare

Panica intr-un sat din Hunedoara: 13 oameni au ajuns la Urgente dupa ce au consumat ciuperci otravitoare

Mai multe echipaje medicale de urgenta au fost chemate pentru a acorda ajutor unor hunedoreni din satul Burjuc, intoxicati cu ciuperci. Echipajele medicale au gasit initial opt persoane, dintre care un minor, cu varste cuprinse intre 13 si 87 de ani, care au consumat ciuperci culese din padure, si prezentau simptomele specifice intoxicatiei cu acestea.

acum 95 luni (6 Aug 2016)

Mai multe echipaje medicale de urgenta au fost chemate pentru a acorda ajutor unor hunedoreni din satul Burjuc, intoxicati cu ciuperci.

Echipajele medicale au gasit initial opt persoane, dintre care un minor, cu varste cuprinse intre 13 si 87 de ani, care au consumat ciuperci culese din padure, si prezentau simptomele specifice intoxicatiei cu acestea.

Alti doi barbati, din aceeasi familie din Burjuc, inaintea efectuarii apelului la 112, au pornit spre spitalul din Deva, cu autoturismul propriu, acuzand stari de greata si varsaturi. Dupa mai putin de o ora, pompierii au intervenit din nou pentru a acorda asistenta medicala altor trei persoane, cu varste cuprinse intre 14 si 48 de ani, care s-au intoxicat cu ciuperci.

Intoxicatii frecvente

Intoxicatiile cu ciuperci reprezinta o problema medicala importanta din cauza frecventei crescute a acestora in acest sezon bogat in precipitatii care favorizeaza dezvoltarea ciupercilor spontane, cat si din cauza gravitatii acestor imbolnaviri. Ele constituie una dintre marile urgente medicale, deoarece reprezinta o treime din intoxicatiile care se soldeaza cu deces atat la adulti, cat si la copii, a informat Directia de Sanatate Publica Hunedoara. Intoxicatia cu ciuperci trebuie considerata o urgenta medicala majora, fiind obligatorie apelarea numarului de urgenta 112 si prezentarea imediata intr-un serviciu medical de urgenta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro