Panica ginecologilor din Vaslui, acuzati ca luau spaga si umileau pacientele sarace: "Te omor pe tine daca te reclama si ma baga si pe mine?"

Panica ginecologilor din Vaslui, acuzati ca luau spaga si umileau pacientele sarace:

"In aceeasi conversatie, chiar ii explica martorului faptul ca dupa trecerea unei perioade de doua luni de zile de la momentul interventiei, nu se mai poate verifica modalitatea reala in care acesta a fost produs, demonstrand un modus operandi aprofundat in timp, generat atat de pregatirea medicala de specialitate, cat si de intentia de a-si completa veniturile intr-un mod ilicit", au precizat procurorii. Interceptarile care au scandalizat opinia publica Ancheta cu privire la doctorii de la Sectia de Obstetrica Ginecologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui ar fi pornit ca urmare a unui denunt facut de o pacienta prin intermediul liniei directe puse la dispozitie de Directia Generala Anticoruptie (DGA). Medicul Doina Andrei a fost trimisa in judecata, fiind acuzata de savarsirea de 25 de infractiuni de luare de mita, patru infractiuni de fals intelectual si o infractiune de sustragere de inscrisuri.

acum 87 luni (20 Jan 2017)

Vineri, 20 ianuarie, la Tribunalul Vaslui, a fost programat un nou termen de judecata, la care erau asteptati pentru audiere ultimii martori din lucrari, foste paciente ale medicilor incriminati, respectiv apartinatori ai acestora. Cum martorii, care nu se aflau la prima citare, fiind plecati la munca in strainatate, nu s-a mai insistat in audierea lor. Cel mai mare numar de probe in aparare a fost solicitat de avocatii doctoritei Doina Andrei, cea in sarcina careia, de altfel, sunt retinute si cele mai multe infractiuni (30 de fapte).

Astfel, avocatii doctoritei Andrei au propus audierea de noi martori pentru fiecare dintre cele 25 de infractiuni de luare de mita, patru de fals intelectual si una de sustragere de inscrisuri.

Cum a incercat Doina Andrei sa puna o vorba buna pe langa medicii de la Iasi

Andrei Doina: - Auzi, dar vreau sa te intreb ceva. - E...Ca asta a facut referat si i-a cam dat culpa medicala doctoritei. N-are ea mare vina, ca practic a fost internata de Bazatin, pacienta de-a lui Bazatin cu prostii scrise pe foaie si tot asa. - Si i-am zis, sa se duca la profesor sa explice care-i situatia. Ca asta, a citit foaia si a citit de la minister hartiile si a dat...Nu a scris culpa, a scris...nu stiu ce a scris acolo. - Cum poate sa ajunga la el? - Ihm, sa dea telefon si sa ajunga, ce sa spun eu?! - Dar el raspunde la telefon? - De ce sa nu raspunda?! Dar nu stiu de ce te intereseaza pe tine ce face madam Botez?! - Ee, pe mine ma intereseaza toti colegii, stii...tu stii foarte bine ca ma intereseaza!

Momentul flagrantului, marul discordiei

Pe langa audierea medicului iesean, avocatii doctoritei Doina Andrei au solicitat instantei si aprobarea unor noi expertize, care sa dovedeasca faptul ca avorturile efectuate de aceasta ar fi avut varsta legala.

La randul lor, avocatii Simonei Botez, au solicitat eliberarea suportului optic, pe care s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro