Pana unde s-a ajuns cu Book List Challenge: un primar din Romania spune ca l-a impresionat "Mein Kampf"

Pana unde s-a ajuns cu Book List Challenge: un primar din Romania spune ca l-a impresionat

Postarea primarului din Floresti pe pagina de Facebook: "Iata, in ordine aleatorie, o lista cu o serie de carti care sunt aproape de sufletul meu si mintea mea: Cartile lui Jules Vernes Seria Spectacolul Lumii a lui Ioan Grigorescu Romanele politiste ale Rodicai Ojog-Brasoveanu Mein Kampf - Adolf Hitler Diplomatia - Henry Kissinger Punct contrapunct - Aldous Huxley Concert din muzica de Bach - Hortensia Papadat-Bengescu Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi - Camil Petrescu Shogun - James Clavell DEX (nu zambiti. Pasionat de istorie Intrebat de ce a trecut "Mein Kampf" pe lista de carti care l-au impresionat, edilul din Floresti spune ca a citit cartea prin anii 90 din curiozitate ca sa vada cum a gandit Hitler si spune ca volumul nu i-a placut, ci dimpotriva l-a socat.

acum 118 luni (6 Sep 2014)

Horia Sulea, un primar din Romania, din comuna clujeana Floresti, a raspuns provocarii unui prieten de a posta pe Facebook cartile care si-au pus amprenta in viata sa (Book List Challenge).

Intrebat de "Adevarul", primarul a declarat ca a citit "Mein Kampf" prin anii 90 deoarece a vrut sa vada cum a gandit Hitler, dar si pentru ca bunica sa a fost inchisa deoarece a ajutat multi evrei sa scape cu viata din Ardealul de Nord.

Postarea primarului din Floresti pe pagina de Facebook:

"Iata, in ordine aleatorie, o lista cu o serie de carti care sunt aproape de sufletul meu si mintea mea:

Cartile lui Jules Vernes

Seria Spectacolul Lumii a lui Ioan Grigorescu

Romanele politiste ale Rodicai Ojog-Brasoveanu

Mein Kampf - Adolf Hitler

Diplomatia - Henry Kissinger

Punct contrapunct - Aldous Huxley

Concert din muzica de Bach - Hortensia Papadat-Bengescu

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi - Camil Petrescu

Shogun - James Clavell

DEX (nu zambiti.

In postarea sa, primarul ii provoaca pe oamenii din comuna sa scrie, pe Facebook, acele carti care i-au facut sa vada altfel lucrurile: "As dori sa transmit provocarea mai departe absolute tuturor florestenilor, care astfel sunt invitati sa ne impartaseasca un crampei din lecturile domniilor lor".

O a doua postare

El a revenit si cu o doua postare in care explica faptul ca nu e "o crima sa citesti Mein Kampf". "Este de ajuns sa citesti Mein Kampf si discursurile lui Hitler.

Asadar, dragii mei dragi, daca e o crima sa citesti Mein Kampf, sunt de acord sa fiu pus alaturi de Elie Weisel si alte mii de minti luminate ale acestei planete - minti care, la randul lor, au citit Mein Kampf - si sa fiu condamnat pentru ca am citit Mein Kampf. Oricum, cine uita trecutul e condamnat sa-l repete (George Santayana)

Si, pentru a intelege ce fel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro