Pana la fericirea din 2040, ne sufocam in demagogia din 2018. Ce nu s-a spus la congresul PSD

Pana la fericirea din 2040, ne sufocam in demagogia din 2018. Ce nu s-a spus la congresul PSD

> Pana atunci, societatea romaneasca trebuie sa se lupte cu rezultatele pe care guvernarea PSD le produce zi de zi, fara a mai tine cont de biblia programului de guvernare. Comisarul pentru Dezvoltare, Corina Cretu, a venit la congresul PSD cu o mare veste, 450 de milioane de euro nu vor fi pierdute, ci alocate sub forma de vouchere pentru cei care vor sa-si reabiliteze locuintele din punct de vedere energetic.

acum 23 luni (12 Mar 2018)

>

Pana atunci, societatea romaneasca trebuie sa se lupte cu rezultatele pe care guvernarea PSD le produce zi de zi, fara a mai tine cont de biblia programului de guvernare.

In 2017, Romania nu a beneficiat de niciun kilometru nou de autostrada.

Metroul din Drumul Taberei care trebuia inaugurat de trei ani, nu va circula nici in 2018.

Programul spitalelor regionale, trecut cu litere groase in programul de guvernare, nu este altceva decat o fantasma buna de luat voturi. Niciunul dintre ele nu este in pozitia de a primi vreun ban pentru ca proiectele nu sunt gata si nu pot fi trimise la Bruxelles. Sute de milioane de euro sunt pierdute in acest moment.

Comisarul pentru Dezvoltare, Corina Cretu, a venit la congresul PSD cu o mare veste, 450 de milioane de euro nu vor fi pierdute, ci alocate sub forma de vouchere pentru cei care vor sa-si reabiliteze locuintele din punct de vedere energetic. Dar adevarul este ca suma de 450 de milioane de euro este doar o parte din cei 800 de milioane care urmau sa fie pierduti. E bine ca li s-a dat alta destinatie, dar de ce nu au fost folositi pentru spitale? Si cum recuperam si restul de 350 de milioane?

Un exemplu de prostie crasa este programul "Rabla". Eliminarea taxei de mediu a dus la explozia importurilor de masini second-hand in Romania. Eliminarea taxei de mediu a dus si la taierea veniturilor pentru Fondul de Mediu din care se finanta programul "Rabla". Ca urmare, pentru 2018, programul "Rabla" se finanteaza din credite de angajament, credite care angajeaza bugetele viitoare. Mergem spre cele mai inalte culmi de progres si civilizatie, in 2040! Anul trecut, prin programul "Rabla" s-au casat 25.000 de masini vechi, deci au fost inmatriculate 25.000 de autovehicule noi. Prin eliminarea taxei de mediu s-au adus in tara 500.000 de masini poluante si prin programul "Rabla" s-au pus in circulatie 25.000 de automobile noi. Care este eficienta, cand la o masina noua s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro