PAMFLET Maria cea cu vino?ncoace. Toate povestile posibile cu Grapini

PAMFLET Maria cea cu vino?ncoace. Toate povestile posibile cu Grapini

> Cladirea e de un verde neon foarte urat si, daca treci pe acolo in jurul orei 18, poti vedea un sir lung de femei cu varste intre 18 si 100 de ani, controlate strict la iesire. Pentru inceput, o poveste cat de poate de reala si cat se poate de inside. Dupa toate evenimentele de genul, Grapini se lauda pe Internet cu donatii si burse de merit acordate unor studenti mai batuti de soarta.

acum 57 luni (19 Aug 2015)

>

Cladirea e de un verde neon foarte urat si, daca treci pe acolo in jurul orei 18, poti vedea un sir lung de femei cu varste intre 18 si 100 de ani, controlate strict la iesire. Un fel de sweatshop asiatic, cu salarii mici si fete triste. In perioada de haiducie a economiei romanesti, femeia, initial inginer la Pasmatex, a preluat fraiele firmei prin diverse jocuri de culise, apoi, intr-o piata virgina unde oricine avea niste bani si retelistica aferenta ii inmultea lejer, femeia a facut niste avere. Si mai deranjant e ca a intrat in Partidul Conservator al lui Voiculescu, care face PSD-ul sa para Greenpeace si pe Iliescu sa para Mahatma Ghandi. Un partid fantoma, fara electorat, si plin de securisti si dubiosi.

Ca tot omul cu acces la Internet, sigur sunteti la zi cu derapajele gramaticale ale doamnei Grapini. Asa ca in articolul asta am sa scriu doar chestii pe care poate nu le stiti.

Pentru inceput, o poveste cat de poate de reala si cat se poate de inside.

O prietena lucra ca economista la firma lui Grapini prin '07. Printre altele, Pasmatex producea gama de lenjerie Triumph. Firma importa de la un furnizor rus materia prima necesara pentru sutiene. Adica bureti, bretele, chestia aia din spate ce e greu de desfacut (serios, pe cand un buton sau ceva asemanator?) s.a.m.d. Firma, fiind ticsita de cumnati, nepoti, verisori si prieteni de-ai lui Grapini, era practic plina de cretini care nu stiau nici romana (surpriza), mai deloc engleza si, evident, zero rusa. Cum avea loc acest schimb de mail-uri, va intrebati? Se scria textul in romana, se dadea copy-paste in Google Translate, se dadea "translate to russian" si se dadea paste in mailul final de comanda. Au fost zeci de comenzi gresite si marfa returnata pe motiv de traduceri aiurea din Google.

E un miracol ca Pasmatex inca exista. Ah, stai, ca de fapt i-au dat.

Am vazut cu totii poza de mai jos.

- Doamna Grapini, facem o poza intr-un lan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro