PAMFLET La tara s-a nascut vesnicia, iar in puscarii, inspiratia. "Clasicii" de la racoare: Meme, Gigi si Copos

PAMFLET La tara s-a nascut vesnicia, iar in puscarii, inspiratia.

> Am putea face o adevarata campanie de turism pentru scriitorii in lipsa de inspiratie. Sa vezi ca si astia vor avea soarta lui Eminescu si vor muri de nemurire, ori ca Labis calcat de ego.

acum 62 luni (7 Jan 2016)

>

Am putea face o adevarata campanie de turism pentru scriitorii in lipsa de inspiratie. Pariez ca dupa 6 luni de Balta Alba sau Rahova ar scrie 10 romane cu si despre fratii vitregi ai lui Harry: Merry, Berry si Borcea Jr. Cred ca-i atat de disperat dupa inspiratia pierduta incat ar accepta si un weekend la Jilava. Apoi iar ne plangem ca se promoveaza prostia cand colo, poftim dovada, intelectualitatea musteste dupa gratii si scrie neincetat incercand sa prinda o gura de aer liber.

Sa mai construim o Biblioteca Nationala a Puscariasilor, ca p-asta de acum o umplem cu zece condamnari.

Dar pana-n punctual in care se vor bate scriitorii pe paturile de fier din puscarii, astept cu nerabdare examenul de Bacalaureat 2016 cand elevii vor comenta pasaje din carti scrise de Becali, Meme, Dan Diaconescu, s.a.m.d.

Imi si imaginez elevi invatand despre "Tasnadul medieval" din carte istoricului George Copos, ori debusolati ca n-au inteles "ce a vrut sa spuna autorul" in cartea "Competitia" - Meme Stoica.

Peste 10-15 ani o sa-mi ajut copilul la teme si o sa facem amandoi o analiza pe text incercand sa ne dam seama daca Becali a fost un geniu neinteles cand a scris "Becali si politica.

Sa vezi ca si astia vor avea soarta lui Eminescu si vor muri de nemurire, ori ca Labis calcat de ego. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro