Palestinian din Romania, despre anuntul prin care Trump a numit Ierusalimul capitala a Israelului: "Decizia are un singur scop: sa alimenteze terorismul"

Palestinian din Romania, despre anuntul prin care Trump a numit Ierusalimul capitala a Israelului:

"Ierusalimul nu a fost niciun moment capitala palestinienilor" Ziaristul Viorel Maier, membru in conducerea "Asociatiei Ziaristilor si Oamenilor de Cultura de Limba Romana" din Israel, spune ca Ierusalimul a fost consfintita ca fiind capitala in urma cu peste trei milenii, de catre David, al doilea rege antic al evreilor, nefiind niciodata acest oras capitala palestinienilor, ei neavand vreodata propria tara, iar Donald Trump nu a facut altceva decat sa recunoasca faptul ca Ierusalimul este capitala Israelului. "Evreii cauta templul lui Solomon" Jaber Ahmed, specializat in lumea araba si a Orientului Mijlociu, purtatorul de presa al Clubului Romano-arab de cultura si presa, spune ca Donald Trump nu a facut altceva decat sa violeze hotararile internationale si ale Organizatiei Natiunilor Unite privind zona de conflict.

acum 34 luni (10 Dec 2017)

Presedintele american Donald Trump a inflamat spiritele din Orientul Mijlociu dupa ce a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului, desi liderii din regiune au avertizat de posibile violente in zona. Totodata, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA sa inceapa pregatirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. In vreme ce autoritatile incearca sa calmeze situatia, oamenii simpli, israelieni si palestinieni, continua sa aiba pareri diametral opuse despre istoria locului sfant, iar pacea pentru ei este o Fata Morgana. "Ierusalimul nu a fost niciun moment capitala palestinienilor" Ziaristul Viorel Maier, membru in conducerea "Asociatiei Ziaristilor si Oamenilor de Cultura de Limba Romana" din Israel, spune ca Ierusalimul a fost consfintita ca fiind capitala in urma cu peste trei milenii, de catre David, al doilea rege antic al evreilor, nefiind niciodata acest oras capitala palestinienilor, ei neavand vreodata propria tara, iar Donald Trump nu a facut altceva decat sa recunoasca faptul ca Ierusalimul este capitala Israelului. Asa ca, in momentul plecarii britanicilor are loc festivitatea de proclamare a Statului Israel. Doar ca imediat cinci state arabe, Egiptul, Irakul, Transiordania, Libanul si Siria si Liga araba, cu indemnul si sprijinul Regatului Unit, au invadat Palestina ex-mandatara, inaintand in teritoriul stabilit pentru Statul Israel nou creat", spune Viorel Maier. Razboiul s-a incheiat cu un armistitiu semnat in 1949 intre Egipt, Iordania, Liban, Siria si Israel, "granita" fiind linia de incetare a focului, ceea ce noi cunoastem sub denumirea de "linia verde". Fasia Gaza este ocupata de egipteni, iar Iordania ocupa Cisiordania. Partea estica, cuprinzand orasul vechi, cetatea lui David, Zidul Plangerii, fiind cucerite de Legiunea Araba, a intrat in componenta Iordaniei. A urmat in 1967 "razboiului de sase zile" in care Israelul a fost atacat de alianta formata din statele arabe Egipt, Iordania si Siria. Partea de est a Ierusalim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro