Palade vrea 6 milioane de euro cadou de la Unirea Shopping Center

Contract cu dedicatie de la Palade la Palade de 50.000 de euro/ luna In rapoarte curente trimise la ASF si Bursa de Valori s-a prezentat cum Palade si-a vandut la preturi de nimic masinile din parcul companiei, cum a cheltuit sute de mii de euro in excursii de shopping in strainatate, insa fraudele descoperite incep sa capete aspecte penale. Mai mult decat atat, simtind ca va pierde controlul companiei, Palade semneaza un ultim act aditional, cu data de 31 ianuarie 2017, fara numar de inregistrare in companie, insa cu data autentificata de un notar tocmai in 6 iulie 2017, prin care decide ca va primi drept despagubire 6 milioane de euro (echivalentul a 10 ani de plati lunare) daca va renunta la contract.

acum 37 luni (12 Oct 2017)

Noi dezvaluiri despre managementul lui Carmen Palade arata cum fosta sotie a lui Dan Adamescu a fraudat compania cu milioane de euro si incearca acum sa mai ia altele cadou. ASF a sanctionat-o cu cateva zeci de mii de lei, iar indepartarea acesteia de la sefia magazinului Unirea a fost contestata si ingreunata de fostul presedinte al CA.

La mai bine de trei luni de cand s-a demarat un audit intern, ies la iveala si motivele pentru care Carmen Palade a refuzat atata vreme convocarea CA si s-a luptat pentru a ramane in functie.

Contract cu dedicatie de la Palade la Palade de 50.000 de euro/ luna

In rapoarte curente trimise la ASF si Bursa de Valori s-a prezentat cum Palade si-a vandut la preturi de nimic masinile din parcul companiei, cum a cheltuit sute de mii de euro in excursii de shopping in strainatate, insa fraudele descoperite incep sa capete aspecte penale.

In 2014, abuzand de functia sa, fara a avea aprobarea consiliului de administratie, Palade semneaza un contract de management cu una din firmele sale, Pal D’or Con SA. Palade semneaza contractul ca si director general din partea Unirea Shopping Center, iar firma sa o numeste pe Carmen Palade director general prin contract, pentru suma de 34.430 de euro lunar + TVA, pe care apoi il mareste la 50.000 de euro/ luna prin act aditional. Aceasta in conditiile in care Palade era remunerata cu 10.000 de euro pe luna pentru pozitia de presedinte CA care prin statut era asociata si cu cea de director general.

Prin urmare, Palade a reusit performanta de a-si plati de doua ori un job cu o suma de 60.000 de euro / luna, fara a instiinta consiliul de administratie.

Mai mult decat atat, simtind ca va pierde controlul companiei, Palade semneaza un ultim act aditional, cu data de 31 ianuarie 2017, fara numar de inregistrare in companie, insa cu data autentificata de un notar tocmai in 6 iulie 2017, prin care decide ca va primi drept despagubire 6 milioane de eur... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro