Palada vrea sa faca pace cu Gotiu: Va intind o mana adversa si va propun sa ne asezam la masa pentru o dezbatere privind rolul violentei in viata publica

Palada vrea sa faca pace cu Gotiu: Va intind o mana adversa si va propun sa ne asezam la masa pentru o dezbatere privind rolul violentei in viata publica

Redam integral mesajul postat de Mirel Palada pe Facebook: "Inca din seara incidentului cu pricina am inceput sa primesc mesaje din intregul spectru al emotiilor umane. Dle Gotiu, va intind o mana adversa si va propun ca, dupa ce ne stringem mina, sa ne asezam la masa impreuna si sa invitam si pe altii sa se aseze la masa cu noi. Mai ales va intind aceasta mana si aceasta propunere de discutie pentru a ajuta macar si un pic la schimbarea discursului si comportamentului public, indeosebi in zona patimii politice.

acum 64 luni (7 Oct 2017)

Redam integral mesajul postat de Mirel Palada pe Facebook:

"Inca din seara incidentului cu pricina am inceput sa primesc mesaje din intregul spectru al emotiilor umane. Altele de o ticalosie de neinchipuit (nu vreti sa stiti; fac si astea parte din viata).

Din fericire, am avut parte si de mesaje rationale, echilibrate, in care eram criticat cu argumente expuse corect. Insa cele mai multe mesaje, indiferent daca de sustinere ori de admonestare, au fost pline de patima, de agresivitate, fie ca erau impotriva mea sau ma sprijineau. "Bravo, bine ai facut, trebuia sa-i dai mai tare, sa nu se mai ridice, sa-l rupi in bataie."

Evident, niciunul din evenimentele preconizate de acesti luptatori curajosi pe FB nu va avea loc. Un proces probabil ca se va intimpla, dar cred ca e putin probabil sa se finalizeze cum isi doresc ei. Iar in ceea ce priveste indemnul la bataia mai zdravana, il repudiez din start fie si pentru simplul fapt (dar nu doar de aceea) ca vine din partea unora care vor sa lupte prin reprezentant. Si de bine, si de rau. Si, ca sa-l parafrazez pe d-nul Vlad Stefan, "o cauza justa nu justifica agresiunea fizica sau verbala, la fel dupa cum frumusetea nu justifica prostitutia".

Dupa o perioada in care am ales sa nu discut subiectul, consider ca e cazul sa raspund, caci stiu ca aveti nevoie de raspunsuri.

Voi raspunde prin a va propune sa incercam sa iesim din acest cerc karmic si sa vedem cum putem extrage o picatura de bine dintr-o balta de rau. Si unii, si altii. Si Palada, si Gotiu. Si pesedistii, si anti-pesedistii. Si politicienii, si votantii. Si cei care merg la talk-showuri, si telespectatorii.

Dle Gotiu, va intind o mana adversa si va propun ca, dupa ce ne stringem mina, sa ne asezam la masa impreuna si sa invitam si pe altii sa se aseze la masa cu noi.

Va intind o mina pe care nu stiu daca o veti ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro