Painea cu aroma de bere, o idee a faimosului Jamie Oliver, este dusa mai departe de un clujean

Painea cu aroma de bere, o idee a faimosului Jamie Oliver, este dusa mai departe de un clujean

Necesitatea cresterii cantitatii de fibre din alimentatie este cruciala, mai ales intr-o perioada in care cancerul de colon este foarte raspandit" Adrian Moldovan, student Mai multe fibre ne feresc de cancerul de colon "Cred ca exista sanse ca aceasta paine sa ajunga pe rafturile magazinelor mai ales datorita aportului de fibre adus de taieteii din sfecla de zahar. Complexul de vitamina B din bere si aportul de fibre din taietii de sflecla imbunatatesc foarte mult produsul din punct de vedere nutritional." Complexul de vitamina B din bere si aportul de fibre din taietii de sfecla imbunatatesc foarte mult produsul din punct de vedere nutritional.

acum 59 luni (25 Jun 2015)

"Painea din bere pare a fi o idee un pic deplasata, dar istoria de berii si a painii sunt legate inextricabil, iar inventia acestor doua alimente a modelat lumea in care traim. Ele sunt, de fapt, surori, pentru ca istoria ne spune ca au fost, aproape sigur, inventate de femei", asa incepe prezentarea unei retete pe siteul faimosului bucatar Jamie Oliver. Excelentul bucatar britanic a incercat o reteta de paine in care inlocuieste 30% din apa folosita cu bere. Un student clujean, Adrian Moldovan (23 de ani) aflat in ultimul an la Facultatea de " Ingineria Produselor Alimentare", in cadrul USAMV Cluj, a mers mai departe. Eu am inlocuit-o total, pentru a obtine un gust deosebit, dar am adaugat si taietei din sfecla de zahar pentru cresterea aportului nutritiv de fibre", a declarat Adrian pentru "Adevarul" . "Painea din bere pare a fi o idee un pic deplasata, dar istoria de berii si a painii sunt legate inextricabil, iar inventia acestor doua alimente a modelat lumea in care traim. Jamie Oliver, bucatar O paine cu gust de bere, fara interdictii pentru soferi "Am folosit berea pentru a imbunatati caracteristicile senzoriale, gustul, mirosul, aroma, culoarea si aspectul. In procesul de productie apa a fost inlocuita total cu berea - s-a folosit un sortiment de bere "Student" produsa chiar in unitatile Facultatii. "Paine poate fi consumata fara frica si de soferi intrucat alcoolul se evapora total in procesul de coacere", a detaliat studentul. "Cred ca exista sanse ca aceasta paine sa ajunga pe rafturile magazinelor mai ales datorita aportului de fibre adus de taieteii din sfecla de zahar. Necesitatea cresterii cantitatii de fibre din alimentatie este cruciala, mai ales intr-o perioada in care cancerul de colon este foarte raspandit"

Adrian Moldovan, student Mai multe fibre ne feresc de cancerul de colon "Cred ca exista sanse ca aceasta paine sa ajunga pe rafturile magazinelor mai ales datorita aportului de fibre adus de taieteii din sfecla de zahar. Necesitatea cre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro