Paienjenisul de legaturi oculte care a capturat Romania

Din episodul 8 al serialului de investigații reiese clar că, in intervalul 2007-2012, printre clienții firmei de contabilitate a familiei Ponta "EXFIN 2000 SRL" regăsim numeroase societăți comerciale ai căror patroni dețin, conduc sau administrează companii abonate la contracte cu statul, cu o varietate de domenii de activitate, de la concesiuni de campuri de gaze naturale şi participații in cadrul unor exploatații petrolifere la gestionarea deşeurilor orăşeneşti sau la construcții prestate pentru stat.

acum 79 luni (8 Mar 2016)

Legăturile ascunse dintre politicienii care in fața electoratului mimează opoziția se intind ca niște panze de păianjen peste o Romanie care s-a comportat multă vreme ca o casă părăsită. Dezvăluirile merg pană la detaliile transformării unui procuror oarecare in politicianul care a speriat diaspora și impotriva căruia romanii au stat la coadă la cabinele de vot. Victor Ponta a deținut o perioadă 1% din acțiunile la echipa de fotbal FC Național, la fel ca mulți alți milionari și politicieni controversați. Procentul era menit să garanteze apartenența la un grup din care au mai făcut parte, de-a lungul timpului, prin diverse asociații și firme, actualul vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară Mircea Ursache, actualul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, controversatul afacerist Sorin Ovidiu Vintu, asociatul său penal Nicolae Popa sau ofițerul de Securitate Vasile Goga.

Șase companii deținute de Dorin Cocoș, soțul Elenei Udrea, de Victor Cocoș (tatăl lui Dorin) și de Anca Dinu (sora lui Dorin) au beneficiat de serviciile avocățești ale lui Victor Ponta in anii 2005-2006, arătăm in episodul 3. "O banală căutare pe Google dezvăluie că Medcomplex SRL (aparținand lui Dorin Cocoș) are același număr de telefon ca firma de contabilitate Exfin 2000, inființată de mama lui Victor Ponta.

Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, a deținut in zona semicentrală a Timișoarei o casă de 327 metri pătrați, pe care a instrăinat-o in 2003 către trei cumpărători pentru suma de 291.000 euro, puteți citi in episodul 4 al investigației prezentate de "Romania liberă". La foarte scurt timp după achiziție, cei trei au revandut imobilul către Novacov Emilia și Novacov Stoian, pe o sumă de 22 de ori mai mică decat cea cu care il achiziționaseră, respectiv cu circa 12.800 euro. Novacov Emilia și Novacov Stoian sunt părinții Milianei Popa, soția de la acel momen... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro