Padurea sinucigasilor. Un nou thriller pe ecrane

Odata ce Sara si Aiden intra in padure, incepi sa pui la indoiala intentiile lui, ca si Sara, care devine din ce in ce mai suspicioasa… Zada comenteaza: "Taylor a inteles ca e nevoie ca el sa-l interpreteze pe Aiden incluzand un element de pericol in jocul sau". Yureul Hoshiko este, pe de o parte, un inger pazitor si pe de alta un fel de mic diavol, pe de o parte, victima si pe de alta monstru. Cel mai greu de realizat a fost crevasa care conduce la o pestera de gheata, forme ale terenului care au fost construite pe o distanta de 40 de metri. "Odata ce ceara a fost imprastiata pe pereti, a trebuit sa folosim tunuri de caldura pentru a face ca ceara sa se topeasca si sa curga pe pereti, devenind totodata transparenta si lucioasa ca gheata. Am lucrat cu cate 20 de oameni, ca pe banda rulanta, fiindca ceara trebuia sa ajunga aproape de temperatura de topire si apoi trebuia imediat racita. Acolo trebuia sa fie o multime de noroi, care in plus trebuia sa aiba si niste rame si vietati prin el, ca sa fie mai autentic!". Speram ca «Padurea blestemata» ii va face pe oameni sa le fie frica sa se afunde in padure, tot asa cum si filmul «Falci» i-a facut pe oameni sa se teama de a mai intra sa inoate in apa oceanului", a declarat regizorul.

acum 102 luni (28 Dec 2015)

Actiunea filmului este inspirata de o padure reala din Japonia, Aokigahara, cunoscuta si sub numele de jukai, adica "Marea de copaci". Frumusetea pasnica a padurii Aokigahara contrazice insa istoria sa plina de violente si reputatia sa pentru fenomene paranormale.

Timp de secole, Aokigahara a fost asociata cu moartea si cu spiritele malefice. Legenda vorbeste despre fantomele ubasute care salasluiesc in adancul padurii - figuri deznadajduite ale unor batrane abandonate in padure de catre familiile lor, care nu le mai puteau intretine. reputatia sa tragica a crescut in urma povestilor despre felul in care spiritele mortilor, denumite yurei, au ingrosat numarul fantomelor care haladuiesc prin padure - atragandu-i pe cei tristi, slabi sau neatenti catre moarte sub coroana verde si senina a "padurii sinucigasilor."

In film, o americana, Sara (interpretata de Natalie Dormer, cunoscuta publicului din seriile "Game of Thrones" si "The Hunger Games"), pleaca la drum pentru a o cauta pe sora sa geamana, Jess (Natalie Dormer in dublu rol), care disparuse in mod misterios. Insotita de o noua cunostinta a sa, jurnalistul Aiden (Taylor Kinne), ea intra in padure, ignorand avertismentul care spunea ca "trebuie sa tina poteca". Ghidul japonez, Michi (starul japonez Yukiyoshi Ozawa), care-i conduce prin padure, s-a angajat sa-i protejeze pe amandoi, dar la caderea noptii, vazand ca nu-i poate convinge sa iasa din padure, ii lasa sa-si petreaca singuri noaptea in acel loc populat de spirite rele. Hotarata sa descopere adevarul in legatura cu soarta surorii ei, Sara va trebui sa se confrunte singura cu spiritele chinuite si furioase, care ii transforma in prada pe toti cei care indraznesc sa vina in contact cu ele. Spiritele malefice, care o asteapta pe Sara la fiecare cotitura, o fac sa cada intr-un intuneric infricosator cu care va trebui sa se lupte daca vrea sa scape cu viata. Imi plac in special filmele de dinaintea si din timpul anilor 1970: Rosemary’s Baby... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro