Pactul secret al Turciei cu ISIS

Criticile aduse de Bruxelles presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru represiunea dura declansata in tara dupa puciul esuat din 15 iulie contra eventualilor suspecti de implicare in lovitura de stat dejucat, dar si impotriva disidentilor si criticilor puterii, l-au determinat pe liderul de la Ankara sa acuze europenii ca sustin terorismul. Marturia unui terorist ISIS, capturat de combatantii peshmergas kurzi, recunoscuti ca forta cea mai eficienta in teren fata de organizatia jihadista, a fost redata de doua agentii de presa kurde - Agentia siriano-kurda Harvar News (ANHA), cu baza in Kurdistanul sirian si de Agentia turco-kurda Ajansa Nuceyan un Firate (ANF News) cu sediul social la Amsterdam.

acum 77 luni (18 Aug 2016)

"Incepand cu 2011, in contextul islamizarii doctrinei politice a Ankarei, Turcia a devenit principala platforma de sustinere a grupurilor islamiste din Orientul Mijlociu", arata documentul, potrivit postului ARD si DiePresse.com. Actul evoca "afinitatea ideologica" a regimului lui Erdogan si a formatiunii sale, la putere, Partidul pentru Dreptate si Dezvoltare (AKP) cu miscarea egipteana Fratii Musulmani, cu organizatia islamista Hamas, care controleaza teritoriul palestinian Gaza, si cu grupuri islamiste din Siria.

Criticile aduse de Bruxelles presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru represiunea dura declansata in tara dupa puciul esuat din 15 iulie contra eventualilor suspecti de implicare in lovitura de stat dejucat, dar si impotriva disidentilor si criticilor puterii, l-au determinat pe liderul de la Ankara sa acuze europenii ca sustin terorismul.

Ajutor financiar si logistic

Noi dovezi dezvaluie ca guvernul turc, sub presedintia lui Erdogan, furnizeaza in secret sustinere militara directa si sustinere financiara si logistica organizatiei ISIS, desi pretinde ca lupta impotriva retelei teroriste. Pactul secret dintre Turcia si ISIS a fost expus de membri care se afla in spatele valului de atacuri revendicate de ISIS.

Marturia unui terorist ISIS, capturat de combatantii peshmergas kurzi, recunoscuti ca forta cea mai eficienta in teren fata de organizatia jihadista, a fost redata de doua agentii de presa kurde - Agentia siriano-kurda Harvar News (ANHA), cu baza in Kurdistanul sirian si de Agentia turco-kurda Ajansa Nuceyan un Firate (ANF News) cu sediul social la Amsterdam.

Interviul cu combatantul ISIS dezvaluie ca fortele militare si de securitate turce faciliteaza operatiunile ISIS in Siria, ca si atacurile teroriste ale organizatiei in interiorul Turciei. Noua marturie coroboreaza declaratii asemanatoare facute de fosti membri si de membri activi ai ISIS si datele surselor serviciilor secrete occidentale si ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro