Pacienti, despre profesorul Mihai Lucan, chirurgul care a dus la sapa de lemn Institutul de Transplant Renal Cluj: "A fost o capusa, a praduit tot ce s-a putut"

Pacienti, despre profesorul Mihai Lucan, chirurgul care a dus la sapa de lemn Institutul de Transplant Renal Cluj:

Lucan a tinut institutul intr-o proasta relationare interna intre departamente, tocmai ca sa creeze acest haos incat nimeni sa nu controleze si nimeni sa nu-si dea seama ca de acolo loturi intregi de materiale sanitare paraseau institutul", sustine Vasile Barbu, precizand ca profesorul Lucan a fost ocolit de controale pana in 2016 datorita relatiilor sale.

acum 76 luni (20 Dec 2017)

"A beneficiat, bineinteles, de sprijinul Ministerului Sanatatii. Pana sa vina la Ministerul Sanatatii fostul ministru Vlad Voiculescu, care a cerut un control, nimeni nu a indraznit sa se apropie de Institutul de Urologie. Practic, numai controlul dispus de fostul ministru a reusit sa faca ceva lumina. A fost o capusa a institutului pana cand a reusit sa transfere la propria clinica de la tehnologie medicala, aparatura, materiale sanitare, medici specialisti. Loturi intregi de materiale sanitare paraseau institutul In ceea ce-i priveste pe medicii din institutul clujean care au ales sa pastreze tacerea in loc sa sesizeze autoritatile cu privire la neregulile din spital, reprezentantii pacientilor explica faptul ca acestia au fost indusi continuu in eroare de profesor. Lucan a tinut institutul intr-o proasta relationare interna intre departamente, tocmai ca sa creeze acest haos incat nimeni sa nu controleze si nimeni sa nu-si dea seama ca de acolo loturi intregi de materiale sanitare paraseau institutul", sustine Vasile Barbu, precizand ca profesorul Lucan a fost ocolit de controale pana in 2016 datorita relatiilor sale. Pacientii se tem ca activitatea din transplant va fi perturbata de acest nou scandal din sistem. "Sunt convins ca aceasta situatie va duce la o scadere a numarului de donatori aflati in moarte cerebrala, deci consecintele se vor rasfrange asupra noastra, a pacientilor, mai ales asupra celor care au nevoie de transplant. Suntem mahniti de ceea ce s-a intamplat la Cluj", spune si Gheorghe Tache, presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania. "Toate transplantele erau aprobate de Lucan, toate prelevarile erau aprobate de Lucan, el era stapan pe tot. Daca voia un pacient sa se intereseze de pozitia lui din lista nu putea sa faca asa ceva. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro