Pacienta cu copilul mort in burta de cateva zile, umilita de medic: "Nu s-a uitat la mine o zi si o noapte. A inceput sa tipe ca de ce ma plang de durere"

Pacienta cu copilul mort in burta de cateva zile, umilita de medic:

Ancheta dupa un denunt la la linia telverde a DGA Ancheta cu privire la doctorii de la Sectia de Obstetrica Ginecologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui ar fi pornit ca urmare a unui denunt facut de o pacienta prin intermediul liniei directe puse la dispozitie de Directia Generala Anticoruptie (DGA). In urma flagrantului organizat pe data de 9 februarie 2015, Simona Botez a fost prinsa la scurt timp dupa ce a primit 1.500 lei de la un investigator folosit de anchetatori, pentru a efectua o intrerupere de sarcina de 17 saptamani, interventie ilegala, avorturile fiind permise pana la 14 saptamani, Medicul Doina Andrei a fost trimisa in judecata, fiind acuzata de savarsirea de 25 de infractiuni de luare de mita, patru infractiuni de fals intelectual si o infractiune de sustragere de inscrisuri.

acum 97 luni (27 May 2016)

Vizibil afectata, femeia, din localitatea vasluiana Dragomiresti, a relatat judecatorilor momentele cumplite traite la spitalul din Vaslui, ca pacienta a medicului ginecolog Simona Botez. Timp de aproape 24 de ore, femeia a fost lasata sa suporte chinuri cumplite, fara a-i fi administrat vreun tratament sau sa i se faca vreo investigatie. La un moment dat, a venit doamna doctor si a inceput sa tipe la mine, ca de ce ma plang rudelor la telefon ca nu mai pot de durere. Ulterior, m-a chemat pe hol pentru a-mi vorbi si i-am pus o suma de bani in buzunar, nu mi-a cerut-o dar era evident ca de aceea ma chemase separat", a marturisit gravida.

La un pas de moarte, in aceeasi zi cu externarea

Abia dupa ce i-a dat banii medicului, i-a dat o pastila pentru a declansa nasterea fatului mort. In timpul noptii, gravida a fost dusa in sala de chiuretaje si lasata acolo singura, fara a fi supravegheata nici macat de asistente.

"Abia atunci au venit asistentele si doamna doctor alertate de strigatele mele de durere.

Bucuros ca a salvat viata sotiei, dupa efectuarea interventiei sotul femeii i-a oferit medicului Botez 300 de lei, in semn de multumire. In aceeasi zi cu externarea, dupa ce a ajuns acasa, insa, starea femeii s-a agravat de la o ora la alta.

"Avea hemoragie foarte puternica, dar imi era frica sa ma mai intorc la spital, la cat a tipat doamna doctor la mine si la cat de rau ma simteam nu puteam sa mai suport sa mai fiu iarasi certata. Atunci sotul meu m-a luat si m-a transportat la spitalul din Bacau, pentru ca la Vaslui ne era pur si simplu frica sa ne mai intoarcem", a povestit femeia.

"La Vaslui, fara mita nu se face nimic"

La Bacau, medicii aveau sa constate ca starea femeii era una extrem de grava, fiind supusa unei noi interventii de chiuretaj. Medicii de la Bacau nu au vrut sa primeasca niciun ban, au spus ca e destul ca mi-a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro